За проектите на три интеракт клуб от Северна България
Дата: 17.02.2022

Младите хора, деца от Интеракт клубовете в Дистрикт 2482 към Ротари клуб печелят обичта на хората със своите проекти.

Интеракт е програма на Ротари за ученици на възраст между 12 и 18 години. Интеракт клубовете са спонсорирани от Ротари клубове, осигуряващи им подкрепа и насоки, но са самоуправляващи се. Главните цели на Интеракт клубовете са, както осъществяване проекти в полза на обществото, така и изграждане на бъдещи лидери.

Днес представяме проектите на 3 Интеракт клуба, които намериха отражение и в медиите.

Интеракт – Враца: благотворителна инициатива

Всички събрани средства от благотворителния базар организиран от Интеракт клуб – Враца ще бъдат дарени на дневен център „Зорница“ . Инициативата е част от серията благотворителни събития ,които организират от младежката организация на Ротари клуб – Враца.
https://front.bg/interakt-vraca-blagotvoritelna-iniciativa/

"Интеракт клуб Русе" подпомогна Майките със смели сърца

Интеракт клуб Русе“ към „Ротари клуб Русе“ организира благотворителна инициатива по повод „Осми март – Ден на жената“ под наслов „Съхрани цвете – създай спомен“.
На 07.03 /март/ 2020 от 14:00 до 18:00 в Мол Русе се проведе гореспоменатата благотворителна кампания. Организатори на проекта бяхме младежите от „Интеракт клуб Русе“ към „Ротари клуб Русе“. Поводът на инициативата беше „Денят на жената“. Целта бе децата да изработят подарък за майките си, бабите си или други жени, с който показаха любовта си. Подаръците представляваха нарисувани платна или такива, на които децата можеха да развихрят въображението си и да нарисуват картината на своите мечти. Също така децата успяха изработят глинени фигурки и картички с квилинг декорации.
Десетки деца посетиха събитието и си тръгнаха усмихнати и доволни от позитивната енергия, с която клубът ги зареди, а техните майки получиха прекрасни подаръци за празника. Каузата беше да се подпомогне клуба на майките към сдружение „Смело сърце” да съберат средства за организиране на „зелено училище” за децата и техните родители с включена подходяща рехабилитация. А събраната сума от четиристотин и десет лева ще бъде дарена на гореспоменатото сдружение.
Членовете на „Интеракт клуб Русе“ подпомогнаха за  доброто настроение на всички гости на събитието. Проектът се състоя с подкрепата на „Networx Jazz Café”.
https://darik.bg/interakt-klub-ruse-podpomogna-maikite-sas-smeli-sarca

Младежи поставиха кутия за взаимопомощ в катедралния храм във Видин

Кутия за взаимопомощ е поставена в катедралния храм "Св. Димитър Солунски" във Видин. Инициативата е на младежите от "Интеракт клуб"- Видин, каза председателят на църковното настоятелство на храма архимандрит Самуил.

"Решили са да направят тази кутия, за да може този, който има възможност, да остави, това, което примерно не му трябва или което му е в повече, а този, който има нужда, да си вземе... Без да знаеш кой ти дава, взимаш и се молиш за някого, това е всъщност най-правилното нещо в православната църква, както като се обърнем към заповедите на Господ, той казва: "Нека лявата ти ръка не знае какво прави дясната ти", т.е. ако някой иска да даде, просто го оставя в кутията.", каза председателят на църковното настоятелство на храма архимандрит Самуил.

В кутията в катедралния храм могат да се оставят пакетирани храни, както и дрехи.

https://bnr.bg/vidin/post/101602012/mladeji-ostaviha-kutia-za-vzaimopomosht-v-katedralniat-hram-vav-vidin