Младежи подариха книги за деца
Дата: 26.02.2021

Екипът на Интеракт Клуб Кърджали посети днес Регионална библиотека Никола Йонков Вапцаров.

Младите ротарианци, придружени от Айтен Сабри, отговорник на Интеракт и Ротаракт към Ротари  Кърджали, дариха за читателите на Детски отдел луксозни богато илюстровани книги с приказки на Шарл Перо, Ханс Кристиян Андерсен, български народни приказки и други.

„Това е първата наша съвместна инициатива“, каза Елисавета Кехайова директор на регионална библиотека. „Заедно решихме, това първо дарение да е посветено на нашите най - малки читатели. Нашият екип ще съдейства посланието на младите ротарианци  да стигне до децата, като ги изкуши да четат повече“, добави тя.

Дуйгу Месут, президент на Интеракт Клуб Кърджали сподели, че идеята да дарят детски книги се е зародила отдавна. Тя благодари на госпожа Кехайова, че е прегърнала идеята за съвместно партньорство, като по този начин посланието на младите хора ще достигне до повече деца. Идеята на младите ротарианци е следващото поколение, най-напред да започнат да четат книги в книжно тяло, за да усетят в ръцете си кориците на книгите и мириса на хартия. А когато книгите са нови, красиви и цветни, те привличат още на пръв поглед вниманието на малчуганите, каза още Дуйгу.

Директорът на библиотеката Елисавета Кехайова връчи на президента на Интеракт Клуб Кърджали свидетелство за дарение и изказа своята благодарност. „Благодаря ви и от името на нашите най-малки читатели, които чрез нас ще получат книжките, които вие дарявате”, допълни Кехайова.

Като жест от библиотеката тя връчи на младите ротарианци безплатен едногодишен абонамент и им пожела да осъществят още много благородни инициативи.