Младежи подариха книги за деца
Дата: 26.02.2021

Екипът на Интеракт Клуб Кърджали посети днес Регионална библиотека Никола Йонков Вапцаров.

Младите ротарианци, придружени от Айтен Сабри, отговорник на Интеракт и Ротаракт към Ротари  Кърджали, дариха за читателите на Детски отдел луксозни богато илюстровани книги с приказки на Шарл Перо, Ханс Кристиян Андерсен, български народни приказки и други.

„Това е първата наша съвместна инициатива“, каза Елисавета Кехайова директор на регионална библиотека. „Заедно решихме, това първо дарение да е посветено на нашите най - малки читатели. Нашият екип ще съдейства посланието на младите ротарианци  да стигне до децата, като ги изкуши да четат повече“, добави тя.

Дуйгу Месут, президент на Интеракт Клуб Кърджали сподели, че идеята да дарят детски книги се е зародила отдавна. Тя благодари на госпожа Кехайова, че е прегърнала идеята за съвместно партньорство, като по този начин посланието на младите хора ще достигне до повече деца. Идеята на младите ротарианци е следващото поколение, най-напред да започнат да четат книги в книжно тяло, за да усетят в ръцете си кориците на книгите и мириса на хартия. А когато книгите са нови, красиви и цветни, те привличат още на пръв поглед вниманието на малчуганите, каза още Дуйгу.

Директорът на библиотеката Елисавета Кехайова връчи на президента на Интеракт Клуб Кърджали свидетелство за дарение и изказа своята благодарност. „Благодаря ви и от името на нашите най-малки читатели, които чрез нас ще получат книжките, които вие дарявате”, допълни Кехайова.

Като жест от библиотеката тя връчи на младите ротарианци безплатен едногодишен абонамент и им пожела да осъществят още много благородни инициативи.Последните 10 новини

» Послание на ДГ Борислав Къдреков, V 2022
» Над 180 жени се прегледаха за рак на гърдата, за щастие нито една със злокачествено образувание
» РК Самоков дари 20 детски колички в Национална кампания Роди дете в България
» Добричките ротарианци получиха финансова помощ от клубове в София и остров Сайпан за подпомагане на украински бежанци
» РК Габрово зарадва децата на СОУ „П.Р.Славейков“
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» РК Севлиево с дарение към филиала на „Спешна помощ“ в гр. Севлиево
» Ротарианците в Габрово обединяват фирми, за да дарят радост
» 20 години Ротари клуб Нова Загора - с грижа за младите спортисти
» Цветен 20-годишен юбилей на Ротари клуб – Севлиево