В началото на месец август се проведе ежегодното 9-то издание на CFC RYLA
Дата: 05.09.2019Culture-Friendship-Cooperation (Култура Приятелство Сътрудничество) е балканска мрежа от побратимени клубове с фокус именно върху културата, приятелството и сътрудничеството на Балканите. От страна на българския дистрикт членове на СFC  са Ротари клуб София Триадица и Ротари клуб Благоевград Център.Тази година домакини на RYLA Olimpus бяха приятелите от Ротари клуб Солун Анатолия. В подножието на величествения Олимп ротарианската програмата за млади лидери обедини над 60 участника от Гърция, България, Сърбия и Румъния. Вдъхновени от историята на това емблематично място водещите потопиха участниците в темите за лидерството, свързването на нашите държави и личното усъвършенстване чрез символиката в образите на 12-те Богове на Олимп.

Като едно от важните събития в международната програма на CFC, по време на Ryla Olimpus взеха участие ДГ Телис Апостолидис, ДГ Митко Минев, ДГ Лиляна Лаинович, ПДГ Теодорос Аспасидис, ПДГ Бане Ранджелович, ПДГ Габриел Владут, Председател на Комитет за новите поколения Бояна Банкова, Член на УС на CFC Златин Георгиев и двигателят на цялата организация - нашият прятел Георгиос Елефтериадис.
В тази палитра от международни приятелства станахме свидетили на приема на няколко нови приятели в Ротари клуб Солун Анатолия - членове от Партньорската програма Ротаракт и наш приятел от България.

Обединени от знанието, че най-добрата инвестиция е в новите поколения и вдъхновени от мотото "Ротари свързва света", дистриктните офицери от четирите държави обмениха идеи и затвърдиха ротарианските приятелства на Балканите.

Заедно оставихме посланието в новите поколения, че ротарианските програми носят много възможности и приятелства, но съща така и отговорността да покажем на обществото около нас как да бъдем по-добри хора и осъзнати лидери.Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941
» Вечер на печените кестени и младото вино