Ротари клуба в Кърджали отбеляза годишнина от основаването си,покани учредителите
Дата: 07.03.2017
Автор: Георги КуловРотари клуб Кърджали отбеляза снощи тържествено двадесет и една година от своето създаване.По инициатива на президента Себахатин Гьокче на празничната сбирка на ротарианците присъстваха учредители,които вече не са в клуба.Заедно с тях президентът бе поканил и младите ротарианци от Ротаракт и Интеракт/до 18 г./ клубовете,за да подчертае приемствеността в организацията.Специален гост на тържествената проява бе областният управител Начо Ковачев,който е един от учредителите на клуба.
Себахатин Гьокче припомни,че преди 21 години на 4 ІІІ 1996 г. е основан клуба.Той е официално чартиран  на 14 декември 1996 г.под звуците на „Многоя лета в присъствието на 146 ротарианци от Кърджали,страната и чужбина.Това става само 7 месеца след първите стъпки на Ротари в града.
   Ако не бяхте ме поканили,аз щях да ви потърся за да ви благодаря за подкрепата при назначаването ми за областен управител.Спомням си емоциите при учредяването на Ротари клуб-Кърджали.Радвам се че клуба продължава напред.Следя дейността му чрез медиите.Това сподели областния управител Начо Ковачев.Той си припомни,че е бил инициатор за установяването на тесни връзки с Ротари клуба в Одрин.
Запитан за предизвикателствата на поста който заема,областният управител подчерта,че е започнал работа на 9 февруари с усещането,че никога не е ставал от стола н губернатор.Само за седмица той провежда поредни съвещания с всички институции,ангажирани с изборите.Той посочи,че като бивш военен е научен на дисциплина и е придобил организационни качества.Като член на РИК,ОИК и СИК е правил много избори.Като два мандата зам.-областен управител познава работата в администрацията отвътре.Той припомни приносът си за отчуждаването на имоти по трасето на пътя за Маказа.
 Полагаме усилия за честни избори.Акцията по залавянето на пакетите с храна,предназначени за избирателите бе координирана от мен,изтъкна Начо Ковачев.Той съобщи че е поискал от БАБХ експертиза на хранителните продукти дали са годни за консумация.
  Доайенът на Ротарианците в Кърджали в града Васил Байданов припомни,че основаването на клуба било отбелязано и със специална статия в „Нов живот” от чартпрезидента Стефан Сираков.Акцентира върху първия контакт с Ротари клуб „Мимар Синан” от Одрин,както и върху първата среща на ротарианци от поречията на Арда,Тунджа и Марица .Стана дума и за първите събори на Ротари клуб-Кърджали и клуб „Елада” с общественици от Гърция на 31 пирамида за отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея”.Байданов и Садула Хаджиев са първите носители в Кърджали на значката „Пол Харис” на ротарианското движение.
 Президентът на Интеракт Даниел Дикмев разказа за проявите на младите ротарианци:за акцията им „Купи и дари” събрала 600 кг продукти,раздадени на социално слаби,за посещенията на защитени жилища и Дома за възрастни хора и оказване на внимание към деца и пенсионери.
Президентът на Ротаракт клуба Сали Дурмуш подчерта работата по ремонт на третия етаж на болницата в Момчилград.
   В заключение президентът Себахатин Гьокче изрази увереност,че клубът ще даде още държавници,а защо не и министри.
Последните 10 новини

» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА ДАРЕНИЕ ДОНОРСКИ СТОЛ Кръвен център в град Стара Загора
» Напусна ни завинаги Костадин Костадинов
» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА Петото балканско квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ“ Стара Загора 2020
» Послание на ДГ Илиян Николов за януари 2021
» Включване на Ротари клуб Стара Загора-Берое в инициативата #ХапкаНадежда.
» Изпращаме 2020 г. с нови проекти на Ротари клуб Габрово
» Ротари клуб и Интеракт клуб Севлиево – равносметка за първата акция „Купи-Дари“
» Пореден габровски ротарианец с отличие Paul Harris Fellow
» Ще успеем заедно! - Послание на РК Севлиево
» Двама приятели от РК Габрово с PHF+1