Чартиране на Интеракт клуб Варна-Галатея
Дата: 30.05.2016
На 19 май 2016 год. с официална церемония в галерия "Актив", гр. Варна и в присъствието на Дистрикт гуверньор Нина Митева, АДГ Любомир Господинов, Председател на подкомитета на Ротари – Веселин Димитров, президенти и представители на ротари клубове Варна, Варна - Евксиноград, Провадия, Шумен, Бургас, приятели и гости бе чартиран най-новият Интеракт клуб в Дистрикт 2482 - ИАК "Варна Галатея" към ГПЧЕ "Йоан Екзарх" – Варна. Спонсор на клуба е Ротари клуб „Варна – Галатея“, с президент Пламен Парашкеванов. Хартата на Ротари Интернешънъл е подписана от президента на РИ K.R. Ravindran и е с дата 19 май 2016. За чартър президент на клуба бе избрана Яна Златанова. Интеракт Варна Галатея се състои от 21 члена.
Тържеството бе открито от Пламен Парашкеванов с кратко вдъхновяващо слово, отправено към младите членове на учредяващия се клуб. Той отправи насоки за тяхното бъдещо развитие в служба на обществото и завърши речта си с посланието: “Всичко е във вашите ръце". Думата бе дадена на ДГ Нина Митева, която в своето приветствие разказа за историята на Ротари, обясни мястото на младите хора, като част от организацията и нейното бъдеще, пожела успешна и ползотворна работа на новия Интеракт клуб.
Под погледите на всички присъстващи ДГ Нина Митева връчи хартата на президента на Интеракт клуб „Варна Галатея“. Силно развълнувана Яна сподели, гордостта и щастието си, че под нейно ръководство и с нейни усилия този клуб ще направи първите си крачки и ще се доказва, както пред обществото в гр. Варна, така и пред Ротари общността.
Президентът на РК „Варна – Галатея“- Пламен Парашкеванов връчи огърлицата на Яна и й пожела да я носи с чест, достойнство и отговорност. Прозвуча и първият звън на клубната камбана.
В работата по създаването на този клуб активно се включиха ротарианците Георги Георгиев - секретар, Станислав Дочев - Елект Президент, Таня Златанова и Ивелина Стоева - Паст Секретари. Единодушно за негов отговорник бе избран най- младият член на РК Варна - Галатея, идващ от Ротаракт клуб Варна - Росен Желязков, взел и най-дейно участие в създаването му.
С много богат опит в работата в обществени проекти Росен Желязков успя във времето преди чартирането на клуба да организира новите млади приятели и заедно да осъществят следните проекти:
• Европейски съюз – серия от мултимедийни презентации изнесени пред съучениците и учителите от 5-та Езикова гимназия на тема: История, организация и функциониране на Европейския съюз. Права и задължения като негови граждани.
• Късмет за смет – Връщане на стара хартия предназначена за рециклиране срещу изтеглен късмет с вдъхновяващо пожелание. Всички ученици от 5-та Езикова гимназия се включиха като дариха стари учебници, тетрадки и друга хартия. За три дни Интеракторите успяха да съберат над 3 тона хартия. С парите от предаването и се планира да се засадят дървета, които да помага в пречистването на въздуха в града ни.
Всеки месец под ръководството на Росен, членовете на ИАК „Варна Галатея“ посещават публични лекции на известни личности, лидери в своята област, които споделят своя опит и виждане за развитието на България и вписването и в европейските планове за развитие. Посланикът на Федерална Република Германия у нас Н. Пр. Детлеф Лингеман, Петър Стоянов – Президент на РБългария 1997-2002, Ирина Бокова – генерален директор на „Юнеско“.
На церемонията по чартиране поздравителни адреси отправиха Председателя на подкомитета на Ротари – Веселин Димитров, доайените на Ротари общността в гр. Варна – семейство Корновски, представители на Ротари и Инер Уил клубове от гр.Варна и други градове. В тях те изразиха своята радост и готовността да работят заедно по нови проекти.

Церемонията по чартирането завърши с разрязване на торта с логото на Интеракт клуб Варна - Галатея и с много снимки между новите приятели.Последните 10 новини

» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА ДАРЕНИЕ ДОНОРСКИ СТОЛ Кръвен център в град Стара Загора
» Напусна ни завинаги Костадин Костадинов
» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА Петото балканско квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ“ Стара Загора 2020
» Послание на ДГ Илиян Николов за януари 2021
» Включване на Ротари клуб Стара Загора-Берое в инициативата #ХапкаНадежда.
» Изпращаме 2020 г. с нови проекти на Ротари клуб Габрово
» Ротари клуб и Интеракт клуб Севлиево – равносметка за първата акция „Купи-Дари“
» Пореден габровски ротарианец с отличие Paul Harris Fellow
» Ще успеем заедно! - Послание на РК Севлиево
» Двама приятели от РК Габрово с PHF+1