Ротари клуб Враца - сред най-дейните в страната
Дата: 09.07.2015
Автор: http://dariknews.bg/

28 хил.лв. са дарили под различна форма членовете на Ротари клуб Враца само за миналата година за различни инизиативи и организации от врачанско.

Новото и старото ръководство представиха днес част от работата си през изминалата ротарианска година и плановете за настоящата. Годината на ротарианците започва на 1 юли и завършва на 30 юни. Сред по-мащабните инициативи, организирани и подпомогнати от клуба са обновения заслон до прохода “Вратцата”, проведените ученически спортни игри, подпомагането на Клуба на дейците на културата за обзавеждане, дарения на Дом “Асен Златаров” Враца проект за преходно жилище, дарение за паметника на Васил Кънчов и др.

“Учредихме и дарихме първите две стипендии на името на нашия приятел Валери Вачев, за деца с високи постижения в областта на музиката. Стипендиите са по 500 лв. и ще се връчват веднъж годишно”, обясни бившят президент на клуба арх.Валери Маринов.

От тази година Ротари клуб Враца ще започне да дава още две стипендии за деца с постижения в науката и обучението. Децата ще получават ежемесечно по 50 лв. “Така продължаваме традицията за издръжка на трудолюбиви и надарени деца, добави и ковчежникът на клуба банкерът Цв.Ценов. В продължение на 15 години давахме такава стипендия на Петрослав от Враца, докато завърши Музикалната академия в Пловдив”.

Новият председател на Ротари клуб Враца бизнесменът Тони Тодоров обясни, че до месец двете реанимационни легла, парите за които бяха събрани на последния благотворителен бал, ще бъдат доставени на врачанската болница. През този период от клуба ще решат и проблема с вкарването на леглата в сградата, тъй като се оказва, че няма толкова широки врати. Освен парите за леглата – 4 500 лв.  от Ротари ще дарят двете врати, за да могат леглата да влязат в употреба колкото се може по-бързо. “Надявам се, че и настоящата година ще е толкова  успешна като предишната”, обясни още Тодоров. В Ротари клуб Враца в момента членуват 30 човека, доказали се в областите, в които работят.

Настоящето ръководство е най-младото в историята на врачанския Ротари клуб, най-вероятно и сред тези в страната, сподели и бизнесменът Евгени Евгениев. Той добави, че след доброто взаимодействие с Ротари клубове в страната и чужбина от Ротари интернешанъл София са изявили желание за сътрудничество с врачанския, като един от най-дейните в страната.


Работата на младежката организация на Ротари – “Интеракт клуб” Враца представи вицепрезидентът Грета Чучкова. По думите й организацията през последната година е претърпяла бързо развитие. В момента в нея членуват около 35 младежи, които имат амбицията да продължат с кампаниите по събиране на пари за полиомиелитни ваксини, антидрога и др.

Враца , Ротари клуб

Последните 10 новини

» Дарение на РК Стара Загора-Берое за Център за психично здраве - Стара Загора
» Откриване на новата Ротарианска година и смяна на управлението в клубовете Ротари и Интеракт Севлиево
» Ибрахим Качан е новият президент на Ротари клуб - Казанлък.
» Среща на ДГ Борислав Къдреков с ротарианци от РК Самоков
» ДГ Борислав Кадреков се срещна с ротарианците от Ротари клуб Севлиево
» Д-Р Красимира Йорджева е новият президент на Ротари клуб - Габрово
» Борислав Къдреков, ДГ 2021-2022 се срещна с ротарианците от Велико Търново
» Новата ротарианска година
» Послание на ДГ Борислав Къдреков, VII.2021
» Ротация на бордовете в Ротари клуб Свиленград