XXVIII Национален конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“
Дата: 06.04.2024

Национален конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“ 2-5 04-2024

Ротари клуб Провадия и тази година спази традицията да връчи грамота и парична награда на най- добре представилия се участник в конкурса,,Светослав Обретенов".

За двадесет и осми път Провадия посрещна участници и гости за изданието на уникалния конкурс, в който се изпълнява музика само от български композитори. Конкурсът се проведе в периода 2-5 април 2024г. и премина по предварително изготвената от организационния комитет програма. Усилената подготовка по посрещането, настаняването и организацията на конкурсната програма на младите таланти, жури, преподаватели, корепетитори и гости продължи до последния момент, но всички съпричастни на събитието работиха отговорно и конкурсът стартира в 18:15ч. на 2 април 2024 г. с ритуала по полагане на цветя и символичното отброяване поредността на конкурса, когато празнично удари камбаната на барелефа на композитора Светослав Обретенов.

Александър Радев от класа на Даринка Таракчиева от ДМШ „Светослав Обретенов“ представи Провадия на конкурса в Първа възрастова група, специалност Пиано.

Малкият музикант достойно грабна диплом Отлично представил се, както и паричната награда на Ротари клуб Провадия.