Ротарианците от клуб „Русе – Дунав” дариха кухненско оборудване на две социални заведения
Дата: 02.04.2024Ротарианците от клуб „Русе – Дунав” дариха миялни машини за двата центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с психически разстройства и на лица с деменции. В социалните заведения, в среда близка до семейната, са настанени и се обгрижват 30 души. Кухненското оборудване ще допринесе за подобряване на условията им на живот.
При предаването на дарението, Президентът на Ротари клуб „Русе-Дунав” Виктор Славов сподели, че когато ротарианците са узнали за нуждите на двата центъра, без колебание са взели решение да закупят и предоставят машините с увереността, че по този начин битовите условия ще станат още по-добри.
Управителят на двата центъра Ралица Маринова благодари на членовете на Ротари клуб „Русе – Дунав” за подкрепата, която оказват на потребителите и ги увери, че кухненското оборудване ще повиши качеството на обгрижване и ще е в помощ на работата на персонала.
„Това вдъхва вяра и надежда за по-добър живот на хората в неравностойно положение”, допълни още Ралица Маринова.
На предаването на дарението присъстваха представители на общинската дирекция „Социални и здравни дейности”. Директорът ѝ Милена Влахова благодари на Ротари клуб „Русе – Дунав” за доброто сътрудничество и припомни, че не за пръв път ротарианците подпомагат безкористно социалните заведения в града.
За да изкажат своята благодарност, настанените в двата центъра връчиха на членовете на Ротари клуба ръчно изработени подаръци.