С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми събраха 2390 лв. във Велико Търново
Дата: 10.03.2024
Автор: https://radiovelikotarnovo.com/2 390 лв. събраха Ротаракт клуб Велико Търново и фондация Искам бебе по време на кампанията С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми, която се осъществи за шеста, поредна година, предадоха организаторите.

По време на акцията, която се проведе на 7-ми и 8-ми март, всеки можеше да получи цвете срещу скромно дарение.

Ротаракт клуб Велико Търново и фондация „Искам бебе”, реализираха за шеста, поредна година традиционната си пролетна кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”.

По време на акцията, която се проведе на 7-ми и 8-ми март, бе събрана сумата от 2 390,00 лв. След провеждането на жребий, в присъствието на нотариус, сумата ще бъде дарена на двойка с репродуктивни проблеми от град Велико Търново.Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново изказват благодарност към всички, които повярваха в каузата им и ги подкрепиха.„С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” е инициатива на Ротаракт клуб Велико Търново и фондация „Искам бебе”, реализираща се от 2019 година насам.

Кампанията се осъществява за шести, пореден път, като дори пандемията от Ковид-19 не изплаши младите добротворци. Със средства от кампанията, осъществена във Велико Търново, са подкрепени четири двойки от старата столица, като три от тях вече имат свои деца. Именно това е показателен факт за смисъла на инициативата, както и за нуждата от реализирането ѝ.Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл.

Дейността на Ротаракт клуб Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт клуб Велико Търново, са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно Ротаракт клуб Велико Търново организира и провежда, и нови кампании в полза на обществото.Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.