Купете си цвете от Ротаракт и подкрепете двойка от Добрич с репродуктивни проблеми!
Дата: 10.03.2024
Автор: https://dobrudjabg.com/За трета поредна година, в рамките на кампанията "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми", младежите от Ротаракт клуб - Добрич ще подкрепят двойка от града, която се бори за бебе, съвместно с фондация “Искам бебе”.
Тази година, за първи път младежите от Ротаракт са позиционирани в една от къщичките за традиционния осмомартенски базар на площад „Свобода“.  Там, те очакват граждани днес до 18:00 ч., къщичка номер 7. Желаещите да подкрепят инициативата, трябва да направят минимално дарение на стойност 5 лева, за което ще получат цвете. Изборът е лалета и рози. При желание от страна на гражданите, цветята се опаковат в подаръчна хартия.
Надяваме се, че сега ще привлечем още повече съмишленици на нашата каузи. Това, че този път кампанията е само един ден, по никакъв начин няма да повлияе на резултата. Добруджанци са изключително щедри хора и вярвам, че цветята ще се продадат и ще имаме нужда от още, сподели за медийна група „Добруджа“  президентът на Ротаракт – Добрич Мария-Магдалена Стефанова.
Тя обясни, че двойките с репродуктивни проблеми вече са кандидатствали в платформата на фондация „Искам Бебе“. След като ние си отчетем събраната сума от кампанията, на случаен принцип, една от кандидатствалите двойки ще получи финансиране за инвитро процедури, обясни президентът на Ротаракт – Добрич.

Репортаж на Михаил Добромиров и Преслав Димитров