Ротари клуб Нова Загора възражда българския дух.
Дата: 03.03.2024

На 3-ти март - Националния празник, с тържествена церемония в град Нова Загора беше издигнат националния флаг на България.

На 3 март в 11 часа Нова Загора зазвуча в ритми на българска музика, които привлякоха новозагорци пред НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“, за началото на честването на Националния празник на Република България.

Под звуците на националния химн, българският трибагреник беше издигнат на 15-метровата конструкция от бетон и метал, изградена от Ротари клуб Нова Загора през 2022 година. Трикольора, с размерите си от 5 на 3 метра, е най-големият в общината. Младежите от клуба раздадоха 200 флагчета с българския трикольор на присъстващите.

Знаменосци в тържествената церемония по вдигането на трибагреника бяха новозагорци, дали своя принос в обществения живот на града и получили отличие за това.

Присъстваха кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметове, общински съветници, кметове на населени места, директори на културни и образователни институции, общественици, граждани.

Звуците на химна „Мила Родино” отекнаха в сърцето на Нова Загора, а издигащото се знаме развълнува жителите и гостите на града.