“Вечер на виното и приятелството“ 2023
Дата: 28.11.2023

На 25.11.2023 в к-кс „Приказките“, гр. Харманли се проведе традиционния празник „Вечер на виното и приятелството“ на Ротари Клуб Харманли. Събитието бе в подкрепа на каузата "Превенция на заболяването на рак на гърдата" и събра сумата от 23 000 лева. Средствата, ще бъдат използвани за организирането на безплатни мамографски прегледи в нашия град. Ротари Клуб Харманли, за втори път организира кампания за ранна диагностика на рак на гърдата, като първия път в подобна кампания, бяха прегледани 970 жени.
Президентът на Ротари Клуб Харманли, д-р Стефка Здравкова благодари на всички гости за съпричастността им с думите “…Има смисъл да вървим заедно напред! Има смисъл да сме добри един към друг …”.
Участие в събитието, взеха членове на още 16 клуба от страната. Официални гости бяха Христо Михайловски - Дистрикт гуверньор на Ротари България, Пламен Цветков - Дистрикт Гуверньор Номини, г-жа Мария Киркова - кмет на града и г-н Ангел Цанков - председател на общински съвет Харманли. Събитието споделиха, местни неправителствени и бизнес организации, общественици и творци. Гостите имаха възможност, да се насладят на таланта и песните на децата от школата за народно пеене „Харманлийски славей“ с ръководител Жеко Ангелов. Ротари клуб Харманли ежегодно подпомага тяхната дейност с финансиране на аранжиментите на песните им. Незабравимо бе участието на специалния гост на вечерта - г-жа Силвия Кацарова, която освен с прекрасното си изпълнение, допринесе за каузата на клуба и с лично дарение.
Ротари Клуб Харманли, изказва своите благодарности към всички дарители, които допринесоха с парични средства и предмети за търга!