Подписване на Меморандум за сътрудничество между РК Златоград-Неделино и РК Нестос,Хрисупули,Гърция
Дата: 11.03.2023На 11.03.2023 г. в Ресторант „ Александър„, гр. Златоград при много тържествена обстановка и много гости се осъществи подписване на Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност между Ротари клуб Златоград – Неделино и Ротари клуб Нестос- Хрисупули, Гърция.

Меморандума се подписа от Президента на Ротари клуб Златоград – Неделино за 2022-2023 година Димитър Алендаров и президента на Ротари клуб Нестос- Хрисупули, Гърция за 2022-2023 година Кириаки Гулуси.

Мероприятието бе удостоено с присъствието на господин Мирослав Янчев – кмет на общ. Златоград, господин Фотис Синиорис – заместник кмет на община Нестос, Гърция, господин Боян Кехайов – кмет на общ. Неделино и член на Ротари клуб Златоград - Неделино, членове на Интеракт клуба Златоград, дистриктни и клубни офицери, и членове на Ротари клуб Нестос, Гърция и Ротари клуб Смолян, ръководители и представители държавни и общински, образователни и здравни институции, представители на бизнес в Златоград от граждани на Гърция, много приятели на клуба и гости.

След подписване на Меморандума се размениха клубните знаменца на двата клуба с поднесени сувенири и подаръци на всички клубни членове и представители на местните власти.

В словата си президентите на двата клуба, кмета на община Златоград, кмета на община Неделино и зам. Кмета на община Нестос Гърция определиха събитието, като изключително значимо за бъдещето развитие на по- тясно сътрудничество в полза на общностите на трите общини.