„Подкрепа за младите таланти в Община Поморие“
Дата: 23.02.2023

През тази ротарианска година Ротари клуб Поморие стартира своя нов проект Подкрепа за младите таланти в Община Поморие, с който да бъдат подпомогнати в развитието си млади и изявени таланти в областта на науката, изкуството и професионално развитие.

В навечерието на Деня на Ротари Интернешънъл - 23-ти февруари 2023 г. Ротари клуб Поморие финализира Проект в подкрепа на талантливите и надарени деца от Община Поморие. Той е насочен към подпомагане развитието на изявени таланти в три области – природо математически науки, изкуство и професионално развитие.
Церемонията бе уважена от Дистриктни офицери, Кмета и Председателя на ОбС Поморие, директорите на ПГ по туризъм „Ал. Константинов“ и СУ „Ив.Вазов“, учители, родители и деца. Тя започна с ритуалите на Ротари и тържествено обръщение по случай празника от президента на РК Поморие - Георги Тръпков.
Наградният фонд от 5 000 лв., който беше събран на организираната от Ротари клуб Поморие Благотворителна вечер на християнските добродетели, бе разпределен между четвъртокласника Матей Миронов от СУ „Иван Вазов“ за високи постижения в природо математическите науки в страната и чужбина, дванадесетокласника Руси Тодоров от ПГТ „Алеко Константинов“ в областта на професионалното развитие и в сферата на изкуствата - Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ към ЦПЛР Общински детски комплекс – Поморие. На отличените, Президента на Ротари клуб Поморие връчи плакет и знаменце на клуба. Наградата ще даде възможност на изявените деца да развият таланта си. Вечерта завърши с танци, поздрав от малките танцьори в ДФТА „Раковина“.