Послание на ДГ Виолина Костова за м. Февруари 2023
Дата: 23.02.2023

118 Години правим Добро по Света!

Приживе често питали Пол Харис дали е предполагал, че Ротари ще се разгърне като световно движение. "Не, през 1905 г. не виждах такова бъдеще. Когато човек засажда фиданка в ранна пролет, може ли да е сигурен, че от нея ще израсне здраво дърво?
 
Скъпи приятели Ротарианци, Ротарактори и Интерактори,

На 23 февруари е денят, в който повече от 1,4 милиона Ротарианци и Ротарактори по света празнуват мечтата на Пол Харис да създаде организация на професионален принцип свързана с възможностите за просперитет, взаимно уважение и приятелство.

Днес е денят, в който и ние, българските Ротарианци, празнуваме и сме горди да бъдем част от тази изключителна организация. Но Ротари е много повече от това. Ротари, това сме ние! Ротари е нашето голямо семейство, защото всеки от нас е приел за своя кауза да помага безкористно на обществото дарявайки своето време и средства. Всеки един от нас, не само съпреживява мечтата на Пол Харис, но и работи активно тя да бъде актуална днес и в утрешния ден и да пребъде.

Вече 90 години, българските Ротарианци влагаме своята страст и усилия в изпълнението на проекти и каузи, които имат трайно въздействие в обществото. Защото, Ротарианците сме хора на действието!

Днес, ние наистина осъществяваме всеки ден призива за действие – да ПРЕОТКРИЕМ РОТАРИ и да продължим да сбъдваме мечтите на хората, за да направим света по-добро място за живеене.

За 7 месеца от тази ротарианска година, Вие приятели доказахте, че Ротари винаги е там, където има нужда – помогнахте на пострадалите при наводненията в карловските села, сбъднахте мечтата на едно талантливо дете - Диана, бяхте съпричастни с усилията на нашите приятели от Турция да помагат на бедстващите след опустошителното земетресение, реализирахте стотици проекти и каузи чрез благотворителни кампании, подкрепяхте винаги младите ни приятели от Интеракт, дарихте ДОБРОТА, ЛЮБОВ и СВЕТЛИНА на всеки в нужда!

Скъпи приятели, Ротарианци, Ротарактори и Интерактори, бъдете здрави, благословени и все така готови да служите безкористно на обществото с много любов, всеотдайност и вдъхновение.


С най-топли чувства,

Виолина Костова
Дистрикт Гуверньор 2022-23
Ротари Интернешънъл
Дистрикт 2482-България

23 февруари 2023