Ротари клуб Нова Загора успешно приключи проект "Дигитализирай образованието"
Дата: 23.02.2023

В навечерието на 118 годишнината от РИ, Ротари клуб Нова Загора приключи своя амбициозен проект "Дигитализирай образованието", при който оборудва с интерактивни дисплеи читалищната библиотека, детските градини и началните училища в града. Инициативата бе финансирана изцяло от членовете на клуба.

Ротари клуб Нова Загора приключи своя амбициозен проект "Дигитализирай образованието", при който оборудва с интерактивни дисплеи читалищната библиотека, детските градини и началните училища в града. Бяха доставени 20 устройства в над 15 образователни институции. Инициативата бе финансирана изцяло от членовете на клуба и в нея дейно се включиха всички ротарианци без изключение.

Въвеждането на иновативни методи в българското образование е важна стъпка в развитието на младите таланти и Ротари клуб Нова Загора за поредна година неотклонно застава на страната на бъдещето. За поредна година клубът показа, че работи успешно с местната образователна общност.

Възможностите за обучение с помощта на цифровите технологии са безкрайни. Според скорошно проучване, при обучение с виртуална реалност обучаваните възприемат материала пъти по-бързо, в сравнение със стандартното преподаване. Тези технологии са идеално средство за визуално обучение, което се възприема много добре от учениците и е полезно за обясняване на сложни материали.