В навечерието на Коледа от севлиевци за севлиевци
Дата: 24.12.2022

Поредната акция „Купи – Дари“ по инициатива на Интеракт и Ротари клубовете в Севлиево отбеляза забележителен успех.

Поредната акция „Купи – Дари“ по инициатива на Интеракт и Ротари клубовете в Севлиево отбеляза забележителен успех.
Благодарни сме, че още по-голям кръг наши съграждани повярваха и станаха съпричастни с инициативата „Купи – Дари“, която се проведе в рамките на 11 дни през м. Декември като в резултат на акцията бяха събрани и дарени хранителни продукти на стойност над 10 500лв като Ротари Клуб Севлиево отчете средно увеличение над 50% в дарените количества продукти.
Ротарианци и интерактори подготвиха над 180 индивидуални пакета за семейства в нужда, деца и младежи, като специално внимание тази година бе отделено на децата от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в гр.Севлиево; Център за обществена подкрепа към Комплекс за социални услуги за деца и семейства в гр. Севлиево и Дневен център за хора с увреждания „Добрина“ в гр. Севлиево.
Акцията на клубовете бе уникална не само поради постигнатия мащаб на даренията в продукти, но и поради обхвата на индивидуалните хора и семейства, до които достигнахме с продукти, специално подготвена картичка с пожелания за Весела Коледа и успешна Нова година и с усмивките на нашите пратеници - младежите от Интеракт. Те вложиха не само много плам и ентусиазъм с лично присъствие в търговските обекти по време на кампанията, насърчавайки севлиевци да вземат участие и да отворят сърцето си за нашите съграждани в нужда – членовете на Интеракт преживяха и емоцията лично да поднесат подаръците на всяко семейство и организация, до която достигнахме.

Подаръците и вниманието на севлиевци стоплиха сърцата на много хора, достигайки до нуждаещи се семейства в гр. Севлиево, с. Стоките, с. Угорелец, с. Богатово, с. Крушево, с. Петко Славейково, с. Кормянско и с. Сенник, а останалата част продукти извън индивидуални пакети бяха дарени за ползване на Дома за стари хора в с. Стоките и Дневен център за хора с увреждания в гр. Севлиево.

Двата клуба изказват огромна БЛАГОДАРНОСТ на търговските обекти, които подкрепиха тази кампания и станаха съпричастни с нашите цели – магазините в гр. Севлиево: „2+2“, „Рай“, „Кауфланд“, „Дивена“ и магазин „ЛИМ-М“ в с. Кормянско.

ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ на ВСИЧКИ СЕВЛИЕВЦИ, които последваха призива на Ротари клубовете и безкористно отделиха от своя бюджет и усилия за ДА НАПРАВИМ ТАЗИ КОЛЕДА ВЪЛШЕБНА ЗА ХОРАТА В НУЖДА от нашата Община.
Не забравяйте, че с всеки продукт, който закупите за акциите „Купи-Дари“ ВИЕ дарявате ВЯРА, ГРИЖА, ЛЮБОВ и НАДЕЖДА!
ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ!