БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР НА РК ЧИРПАН
Дата: 12.11.2022

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР
с надслов „За децата на Чирпан” проведе на 12 ноември в „Шато Трендафилов” Ротари клуб Чирпан, като по този начин отбеляза и първия си рожден ден.


БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР
с надслов „За децата на Чирпан” проведе на 12 ноември в „Шато Трендафилов” Ротари клуб Чирпан, като по този начин отбеляза и първия си рожден ден. Чирпанският клуб вече захвърли памперсите и доби самочувствие в голямото семейство на ротарианците. Чирпанлии имат няколко реализирани проекта в общината, подкрепиха и такива на областно равнище.
Освен представители на местния бизнес благородната им кауза подкрепиха ротари клубове от градовете Хасково, Момчилград, Пловдив, Панагюрище, София, два клуба от Стара Загора и Инър Уийл клуб, също от Стара Загора.
Тържеството започна с молитвата на Ротари и химните на Република България и Ротари България. Последваха приветствия от президента на Ротари клуб Чирпан г-жа Мария Ганчева и паст президента Иван Станчев. Г-жа Ганчева представи официалните гости и присъстващите ротарианци и ротари клубове, чиито президенти отправиха приветствия и подаръци. Пръв отправи пожеланията си г-н Наско Начев - паст дисктрикт гуверньор, който има главна заслуга чирпанският клуб да се влее в голямото ротарианско семейство. Беше прочетена и специалната благодарност от д-р Неделчо Тотев, управител на МБАЛ Чирпан.
За да подкрепят благородната кауза на Ротари - „За децата на Чирпан“, откликнаха много производители от чирпанския регион. По банковата сметка на Ротари Чирпан са постъпили дарения от физически лица и фирми от града. На импровизиран базар се предлагаха: вината на Шато „Трендафилов“, „Градище Агро“ и „Александра естейт” Ср. Градище; зеленчукови консерви на доказания производител „Конекс Тива“; вкусна пита на хлебопекарна „Анви“; лавандулов мед от Средно градище; масло от маточина и лавандула, както и вода с лавандула и маточина от дестилерия за производство на лавандулово и други етерични масла АВВ 2003 LTD с. Зетьово; парфюми с уникални аромати с марка FM WORLD , предоставени от семейство Кина и Трифон Йорданови, бизнес партньори на този производител за България; вкусни изкушения от ПГСС Чирпан; картини от вълна на малките „Сръчковци“ от СУ „П. К. Яворов”; уникално изрисувани чаши и картини от местни ротарианци, сътворени специално за тази вечер; малкият художник Николай предостави 4 любими свои картини; художествени платна с масло на художника с чирпански корени Милен Димитров; икони от талантливия иконописец Румен Петков.
Проведе се и търг на: икона; бутилка чирпанско вино; чирпанска кама, изработена от Стайко Стойчев.
Със събраните средства - над 4 хил.лв., ще се реализират проекти за децата на Чирпан, като първият е закупуването на апарат за слухов скрининг на новородените деца в МБАЛ Чирпан.
В програмата участие взеха и талантливите деца на Чирпан от: Детска градина „Калина Малина”, Танцов състав „Чирпанлии”, вокален дует от СУ „П. К. Яворов”, ПГСС Чирпан и рок певицата Александра Костадинова.
Снимки: Христо КРАЧОЛОВ