Благотворителен бал.25 години Ротари клуб Добрич
Дата: 18.06.2022

Благотворителен бал.25години РК Добрич

Над 11000 лева бяха събрани на благотворителния бал на Ротари клуб - Добрич, който се проведе миналия уикенд, след двугодишно прекъсване. Събитието беше кулминация на тържествата, с които ротарианците в Добрич отбелязаха 25 години от създаване на своята организация.
Повече от 200 гости уважиха празненството на добричкото ротарианство. Акцент на бала беше връчването на почетни плакети на заслужили бивши и настоящи членове на клуба. Поздрави за празника рождениците получиха от Дистрикт гуверньора на Ротари България Борислав Къдреков, от Асистент дистрикт гуверньора Георги Панов, от кмета на Добрич Йордан Йорданов, който също е ротарианец, от президента на Инер уил Добрич Евгения Русева, от президентите на Ротари клубовете Балчик и Каварна и от приятели, дошли да уважат празника и подкрепят добрата кауза.
Президентът Красимир Мецов благодари на всички за присъствието им и за съпричастността им към важните за града ни проекти и разказа за реализираните от Ротари клуб каузи, свързани с основните цели на Ротари в областта на осигуряването на чиста питейна вода, физическата активност, детското и майчино здраве. Гостите взеха участие в благотворителната инициатива, като закупиха билети за томболата и наддаваха в търга за изключително ценни предмети, предоставени от членове и приятели на клуба.
Средствата, събрани на събитието тази година, са за благородната кауза „Да чуем всички“. След дарението на апарата за скрийнинг на слуха на новородени за МБАЛ- Добрич, Ротари клубът ще предостави на болницата апарат за тестване на слуха и бързо определяне вида и типа на причината, която е довела до увреждане на слуха ,както за деца така и за възрастни на стойност 7440 лева.Последните 10 новини

» RК София-Балкан подкрепя Украйна
» Благотворителен бал.25 години Ротари клуб Добрич
» Ротари клуб Нова Загора - Стипендии за отличници
» Награда за Ротари Казанлък
» Награда за рецитация на Яворова поезия
» Ротари клуб Нова Загора - в помощ на образованието.
» Признание за Ротари клуб - Казанлък
» Ротари клуб Чирпан с ново дарение
» Ротари клуб Нова Загора дарява детски усмивки
» Интерактивен под за деца, дари Ротари клуб - Казанлък