Ротарианците в Габрово обединяват фирми, за да дарят радост
Дата: 21.04.2022

В началото на Страстната седмица Ротарианците в Габрово се събраха, за да дадат добро от сърце. Така е призовал Христос, когато изгонил търговците от храма.

Заедно със свои приятели от габровските фирми "Елви" ООД и "Ломан" ЕООД, те дариха, чрез Социалния патронаж в града, козунаци и кисело мляко на пенсионерите.
В последните месеци мисълта и усилията на членовете на Ротари клубовете в страната бяха отдадени на това да се подпомогне държавата в създаване на нормални условия на живот на майките и децата, бягащи от войната в Украйна.
Основната мисия на Ротарианците е грижата за хората в местната общност, особено за социално слабите, за възрастните и за децата. Дните около Великден са още един прекрасен повод да се достави радост.
„Нуждите на нашите родители не са епизодични, или породени от моментен прилив на доброта. Стремим се да обединим нашите усилия с тези на нашите приятели извън клубовете, с фирми, които имат възможност и желаят заедно да правим добро. Стремим се да привлечем цялата габровска общественост, защото заедно можем повече.“, разказаха от Ротари клуба.
Ротарианците твърдо вярват, че да правиш добро е част от стремежа към щастие. Добротворчеството не свърша с отминаването на светлите празници.
Майка Тереза е казала: „Не е важно какво и колко даваш, а колко любов влагаш в това, което даваш“. Именно тази любов стои в основата на днешното добро дело.
Добрините ще продължат и следващата седмица. По инициатива на Анна Димитрова, член на клуба, ротарианците ще дарят три шевни машини на СУ "Петко Р. Славейков" в Трявна.
Специални благодарности на Илиан Дянков, Даниел Дянков, Деница ВачковаПоследните 10 новини

» Послание на ДГ Борислав Къдреков, V 2022
» Над 180 жени се прегледаха за рак на гърдата, за щастие нито една със злокачествено образувание
» РК Самоков дари 20 детски колички в Национална кампания Роди дете в България
» Добричките ротарианци получиха финансова помощ от клубове в София и остров Сайпан за подпомагане на украински бежанци
» РК Габрово зарадва децата на СОУ „П.Р.Славейков“
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» РК Севлиево с дарение към филиала на „Спешна помощ“ в гр. Севлиево
» Ротарианците в Габрово обединяват фирми, за да дарят радост
» 20 години Ротари клуб Нова Загора - с грижа за младите спортисти
» Цветен 20-годишен юбилей на Ротари клуб – Севлиево