РОТАРИ КЛУБ ПОМОРИЕ - "ПРИРОДАТА И НАШИЯТ ГРАД"
Дата: 01.12.2021

Ротари Клуб Поморие реализира най-красивия си проект сред природата в своята 20-годишна история в полза на общността.
С тези думи започна репортажа си голяма бургаска медия, която отрази успешното приключване на тазгодишния проект на Ротари клуб Поморие.


Той бе насочен към най-важния дар за човечеството – природата, нейното опазване и отразява отношението на местната общност към безценните природни дадености, които градът ни е съхранил през вековете. Проектът е наречен „Природата и нашият град“. В неговите рамки Ротари клуб Поморие финансира със собствени средства закупуването, извърши проучвателни дейности и участва пряко в засаждането на 20 броя екзотични дръвчета от семейството на мимозите, познати с латинското им наименование „албиция“. Те бяха засадени по продължение на крайезерната част на улица „Европа“, между Музея на солта и Стадиона на гр.Поморие. Освен проучвания за състава на почвата, бяха направени и консултации със специалисти относно конкретния растителен вид, времето и точното местоположение за засаждане на дърветата. И този проект на Ротари клуб Поморие бе реализиран в партньорство и с активната подкрепа на Община Поморие, в лицето на кмета – г-н Иван Алексиев и неговата администрация.
Президентът на Ротари клуб Поморие, г-н Стоян Пеев, изрази благодарностите си към кмета пред медиите и присъстващите ротарианци и гости. Добрите и хармонични взаимоотношения на нашия клуб с местната власт се проектират чрез множеството успешно осъществени проекти през годините. Лично кметът г-н Иван Алексиев и председателят на Общински съвет – Поморие, г-н Адам Адамов, се включиха в засаждането на четириметровите дръвчета. На инж. Петко Стамболиев – директор на общинското предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” и на неговият екип, кметът г-н Иван Алексиев е възложил по-нататъшното укрепването и системната грижа за нежните копринени дръвчета, които се нуждаят от слънце, топлина и специално поливане, тъй като дори процесът на засаждането им е специфичен. Очаква се още през месец юни на 2022 година дръвчетата да разцъфтят и да радват с прекрасните си розови цветове преминаващите туристи и граждани по ул.“Европа“, която е предпочитана за разходка и придвижване към Музея на солта или плажа.
С този проект Ротари клуб Поморие се обръща и към най-младите поколения – със своя пример да ги приобщи към грижата за природата, да ги накара да се чувстват съпричастни и ангажирани към опазването на света около нас и красотите на родния град.Последните 10 новини

» Ротарианци осигуриха безплатни прегледи за рак на гърдата
» Ротарианци осигуриха апарат за размразяване на кръвна плазма на водна баня
» Варненските клубове дариха радост за Коледа
» Ротари клуб Нова Загора - проект "Здрави в училище"
» Послание на ДГ Борислав Къдреков, I 2022
» Честита Коледа и весело посрещане на Нова Година!
» РК София Център: от дигитална трансформация до Ротари чатбот с изкуствен интелект
» Ротари Клуб – Севлиево приветства новите си членове
» РОТАРИ КЛУБ-ПАЗАРДЖИК – С ДАРЕНИЕ ЗА ЦЕНТЪРА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП
» 5 години от своето основаване празнува Сателитен Ротари клуб - Павликени / Бяла черква.