Почистване на алейна мрежа Драгалевски манастир
Дата: 13.11.2021

Ротарианци от Ротари клуб София Център и доброволци почистиха над 2 км от алейната мрежа Драгалевски манастир в парк Витоша в 3 поредни акции през октомври и ноември. Проектът на РК София Център за осиновяване на алейната мрежа стартира през 2015 г. и се провежда периодично всяка година с цел поддържане на алеята.

В три поредни акции през октомври и ноември приятели от Ротари клуб София Център, членове на семействата на ротарианци и доброволци излязоха на 3.8 км алея от Драгалевски Манастир нагоре към Витоша с обща цел: почистване на алеята и канавките. Канавките бяха запушени и невидими за погледа на много места поради стара шума, клонки, камъни и прорастнали бурени, а алеята - покрита с дебел слой златиста шума. Освен лопати, гребла, кирки и духалки, в работата се включи и по-сериозна техника. В резултат на 3те акции и въпреки лошото време над 2 км от алеята блеснаха, а в канавките отново потече вода.

Най-приятното признание за труда на ротарианци и доброволци бяха думите на благодарност от страна на гражданите, излязли на разходка в планината, а неколцина дори запретнаха ръкави и се присъединиха към ротарианската дружина!

Предистория:
През 2015г. между Природен парк „Витоша“ и РК „София Център“ е подписан договор за осиновяване от страна на клуба „Алейна мрежа Драгалевски Манастир“ в парка. През 2019 година договорът беше продължен с още 3 години. Съгласувано с представители на парка, всяка година от началото до сега, периодично и основно пролет и есен се организират по няколко акции за почистване на алейната мрежа. Ремонтират се и се лакират дървени конструкции, парапети на мостчета, беседки, маси и пейки. В провеждането на тези акции се включват (в рамките на Ротариански Общностен Корпус) и деца от Спортния клуб „Рома“, кв. Факултета.Последните 10 новини

» РОТАРИ КЛУБ ПОМОРИЕ - "ПРИРОДАТА И НАШИЯТ ГРАД"
» РОТАРИ КЛУБ ГАБРОВО В ПОМОЩ НА МАЛКИТЕ ГАБРОВСКИ ФУТБОЛИСТИ
» Послание на ДГ Борислав Къдреков, XII 2021
» Вечеря на тъмно
» В помощ на казанлшката болница
» ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ "РОТАРИ – ЕВКСИНОГРАД" ЗА 2020/21 Г. 18.30 ЧАСА 04.11.2021 Г.
» Програмата за оказване подкрепа за успешна професионална реализация -Модул 2 и на Модул 3
» Ротари клуб Нова Загора връчи ежегодните си отличия за "Будител на годината"
» Ротари клуб Дупница дари компютърно оборудване на ФК"МАРЕК.
» За магията на плетене и даряване