Ротари клуб Дупница реализира свой проект за Деня на народните будители.
Дата: 30.10.2021Ротари клуб Дупница реализира свой проект за Деня на народните будители.
В навечерието на празника 1 ноември, сградата на НЧ „Зора 1858“ светна в цветовете на националния трибагреник, осветено от прожектори в бяло, зелено и червено.
Президента на Ротари клуб Дупница Николай Златарски,съобщи,че осветлението е поставено в дните преди празника . Клуба пое разноските по изграждане на знамето от светлини с идейното партньорство на Читалищното настоятелство и на община Дупница.
„Ротари подкрепя учебно-просветителската дейност,един от фокусите му винаги е образованието. Всички членове участват в настоятелството, в духа на мотото си "За безкористна служба“ -завърши Николай Златарски.
„Според мен това е символ, който трябва да има всяко българско читалище, чиято мисия е да съхрани националното културно наследство, родова памет и самосъзнание.
Благодаря на „Ротари клуб Дупница“ за подкрепата, която ни оказаха, емблематичната сграда да заблести в най-свидните за всеки българин цветове.“ каза председателят на Читалищното настоятелство- Йонко Гергов, като допълни:
„ Дано този емоционален заряд зарадва всички граждани и гости на Дупница и да внесе светлина в душите им!Последните 10 новини

» РОТАРИ КЛУБ ПОМОРИЕ - "ПРИРОДАТА И НАШИЯТ ГРАД"
» РОТАРИ КЛУБ ГАБРОВО В ПОМОЩ НА МАЛКИТЕ ГАБРОВСКИ ФУТБОЛИСТИ
» Послание на ДГ Борислав Къдреков, XII 2021
» Вечеря на тъмно
» В помощ на казанлшката болница
» ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ "РОТАРИ – ЕВКСИНОГРАД" ЗА 2020/21 Г. 18.30 ЧАСА 04.11.2021 Г.
» Програмата за оказване подкрепа за успешна професионална реализация -Модул 2 и на Модул 3
» Ротари клуб Нова Загора връчи ежегодните си отличия за "Будител на годината"
» Ротари клуб Дупница дари компютърно оборудване на ФК"МАРЕК.
» За магията на плетене и даряване