24 октомври 2021, свят без полиомиелит
Дата: 24.10.2021

Изкореняването на полиомиелита е един от най-големите хуманитарни проекти за сътрудничество в мирновременната история на човечеството, в който нашата организация е водещ партньор.

Уважаеми приятели,
 
Изкореняването на полиомиелита е един от най-големите хуманитарни проекти за сътрудничество в мирновременната история на човечеството, в който нашата организация е водещ партньор. Днес е 24 октомври – световният ден за борба с полиомиелита! Доколко ще съумеем да използваме това събитие за събиране на средства за постигането на целта зависи от усилията, които ще положим. Те си заслужават, защото сме убедени, че светът може да се избави от полиомиелит. Повечето хора са чували за полиомиелита, но малцина знаят, че все още болестта засяга деца по целия свят.
 
Можем да помогнем да осветлим проблема като говорим за това, като се застъпваме, набираме средства и се обучаваме за необходимостта да бъде ликвидиран СЕГА. Привличайки повече съмишленици по-бързо ще постигнем „ свят без полиомиелит“.
 
Нека не забравяме, че дори и малък принос за борбата с полиомиелита, ще има дългосрочно въздействие, повишавайки осведомеността на местните ни общности за пандемията полиомиелит.
 
Дарения може да се направят от всеки ротарианец, клуб или гражданин, онлайн на сайта на Ротари интернешънъл www.rotary.org/end/donate , бутон Donate. Благодарение на Фондация Бил и Мелинда Гейтс, приносът ни ще бъде утроен, с което ще се доближим още повече до свят без полиомиелит.

Ваш в Ротари, Борислав Къдреков,
Дистрикт гуверньор 2021-22
Дистрикт 2482 БългарияПоследните 10 новини

» Послание на ДГ Борислав Къдреков, V 2022
» Над 180 жени се прегледаха за рак на гърдата, за щастие нито една със злокачествено образувание
» РК Самоков дари 20 детски колички в Национална кампания Роди дете в България
» Добричките ротарианци получиха финансова помощ от клубове в София и остров Сайпан за подпомагане на украински бежанци
» РК Габрово зарадва децата на СОУ „П.Р.Славейков“
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» РК Севлиево с дарение към филиала на „Спешна помощ“ в гр. Севлиево
» Ротарианците в Габрово обединяват фирми, за да дарят радост
» 20 години Ротари клуб Нова Загора - с грижа за младите спортисти
» Цветен 20-годишен юбилей на Ротари клуб – Севлиево