Официалната среща на Ротари клуб-Дупница с ДГ Борислав Къдреков
Дата: 02.08.2021

Официалната среща на Ротари клуб-Дупница с ДГ Борислав Къдреков

На 29.07.2021г. се състоя официалната среща на Ротари клуб Дупница и неговия президент г-н Николай Златарски с Дистрикт Гуверньора на Ротари България г-н Борислав Къдреков, на която присъства и Дистриктният Ротаракт представител Борислава Динева, както и президента на Ротаракт клуб Дупница Александрина Андонова. В хода на програмата се срещнаха със зам. кмета на Община Дупница г-н Крум Милев, за да бъдат обсъдени с местната власт възможностите за сътрудничество в изпълнение на проектите, разработени от клуба. След това беше представен ритуал от старо време - ЖЪТВА, който се състоя в землището на с. Палатово.
Направихме с помощта на Жоро Кръпчански презентация на селскостопански машини /Агропарад/ и със съдействието на Стефан Сотиров, участие на автентична група от читалище "Христо Ботев 1918" с. Смочево за пресъздаване на обичая. Всички се насладихме на атмосферата и на традиционния обред за начало на една от най-важните дейности в стопанската година - жътвата. Този ритуал символизира плодородието, пълната трапеза и успеха. Включиха се приятели, които бяха с народни носии в духа на традицията. Направихме един малък оазис на полето с бали слама и студена вода и разбира се питка за берекет.
В 19:00 часа се проведе редовната среща на Ротари клуб Дупница и Ротаракт клуб Дупница с дистрикт гуверньора, на която беше представена програмата и посоката за развитие на клубовете през следващите години. За финал - празнична вечеря за всички участници и невероятен заряд.Последните 10 новини

» Традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първолаците.
» Първи учебен ден с Ротари
» Да помогнем заедно
» Образователен проект с послание
» Послание на ДГ Борислав Къдреков, IX 2021
» ТУРНИР по спортна стрелба
» Ротарианска среща на Шипка 30 години отново Ротари в България
» На върха
» Ротари клуб Габрово и Д-р Красимира Йорджева с поредната благотворителна инициатива
» Посещение на ДГ Борислав Къдреков в Нова Загора