ДГ Борислав Кадреков се срещна с ротарианците от Ротари клуб Севлиево
Дата: 04.07.2021

Н 4.07.2021 г. Дистрикт гуверньор Борислав Къдреков се срещна с членовете на Ротари клуб Севлиево.

На 4.07.2021 г. Дистрикт гуверньор Борислав Къдреков се срещна с членовете на Ротари клуб Севлиево. На обедната среща, продължила повече от 2 часа, присъстваха и президента на Интеракт клуба за ротарианската 2021-2022 г. , Ренета Николова, и член на клуба.

Мариана Петровапрезидент на Ротари клуб Севлиево 2020-2021 г. разказа накратко за дейността на севлиевци през ротарианската година. Членовете и на двата клуба провеждаха своите срещи повече присъствено.  През есенно-зимния период - в онлайн среда или хибридно. Независимо от епидемичната обстановка, предвидените дейности на клуба бяха успешно проведени. Много от инициативите бяха реализирани съвместно с членовете на Интеракт клуба, за което сподели Ренета Николова. Дистрикт гуверньорът беше впечатлен от всичко реализирано от двата клуба в Севлиево и отправи покана към Интеракт клуба да представи своята дейност на Семинара за жизнен клуб, през м. ноември 2021 г.

ДГ Борислав Къдреков сподели целите, които си поставя екипът на Дистрикта, или както го нарича „нашият отбор“, за мандатната ротарианска година. Изрази надежда, че с взаимни усилия всички набелязани инициативи ще се случат като вярва, че ротарианци ще продължат да правят добри неща за своите общности.

В края на срещата Дистрикт гуверньорът и президентът на Ротари клуб Севлиево за 2021-2022 година, Михаил Йонков, си размениха отличителните знаци.


За Ротари клуб Севлиево:
РК Севлиево е чартиран на 30.11.2001 г. Спонсор клуб: РК Габрово. 
В годините той утвърди мястото си в живота на община Севлиево със собствени обществени и благотворителни инициативи. По идея и със средства на клуба е отпечатана книгата „Хоталич - средновековният град-крепост край Севлиево” с автор откривателя на археологическия обект Симеон Симеонов, а целенасочено и години наред се работи за популяризирането на тази туристическа забележителност. Ежегодно децата от
началната степен на училищата в община Севлиево преминават контролни прегледи за ранно откриване на очни и белодробни заболявания, провеждат турнири по стрийтбол за деца и младежи от Севлиево и региона. Ротари Севлиево над 16 години осигурява стипендии на студенти от града. Със средства на ротарианци и приятели се изградиха и подобриха някои знакови за Общината обекти като Православен параклис „Св. Мина”, газификация и ефектно осветление на храм „Света Троица” в гр. Севлиево, ефектно осветление на храм „Св. Иван Рилски” в с. Сенник. Клубът е съпричастен към много от събитията в общината, като същевременно всеки ротарианец дава своята лепта за международните проекти на Ротари Интернешънъл.


Последните 10 новини

» Дарение на РК Стара Загора-Берое за Център за психично здраве - Стара Загора
» Откриване на новата Ротарианска година и смяна на управлението в клубовете Ротари и Интеракт Севлиево
» Ибрахим Качан е новият президент на Ротари клуб - Казанлък.
» Среща на ДГ Борислав Къдреков с ротарианци от РК Самоков
» ДГ Борислав Кадреков се срещна с ротарианците от Ротари клуб Севлиево
» Д-Р Красимира Йорджева е новият президент на Ротари клуб - Габрово
» Борислав Къдреков, ДГ 2021-2022 се срещна с ротарианците от Велико Търново
» Новата ротарианска година
» Послание на ДГ Борислав Къдреков, VII.2021
» Ротация на бордовете в Ротари клуб Свиленград