Албумът Моят Казанлък
Дата: 13.05.2021

Ротарианецът Бедрос Азинян и с помощта на Ротари клуб Казанлък издаде уникален албум

История във времето на град, събрана в един фото-разказ. Това е книгата „Моят Казанлък“. Тя включва над 300 сканирани от негативи и диапозитиви уникални кадри на Казанлък от края на 40-те до началото на 90-те години на миналия век. Голяма част от кадрите се показват за първи път.

Казанлък – неговите стари махали, променящият му се облик, началото на мащабното строителство на жилищните блокове, появата на кварталите, главните улици, оформянето на централния площад. Индустрията, земеделието, Празника на Розата, хората на Казанлък и знакови личности посетили града са запечатани в уникалната книга.

Кадрите са дело на легендарния Артин Азинян, в които е успял да заснеме, запише и съхрани времето, в което е живял, съзвучието и ритъма на случващото се около него.

„Съкровищницата на татко“. Така определя незабравимите кадри от историята на Казанлък, Розовата долина, Долината на тракийските царе фотограф – художникът и член на Ротари клуб Казанлък Бедрос Азинян, който е съставил книгата. Прегледал е над 10 000 уникални фотоса, за да избере, тези, включени в „Моят Казанлък“.

Миговете от времето, събрани в книгата ще бъдат официално представени на 18-ти май, от 17:30 часа в Художествена Галерия Казанлък.

Във фотографската изложба съпътстваща книгата, ще бъдат показани част от фотографиите, които са в основата изданието. Фотосите са изкопирани по класическия метод и способ, лично от Артин Азинян в неговата фотолаборатория.

Във видеото Бедрос Азинян, разказва за албума:

https://www.youtube.com/watch?v=ICxlOufA-f8Последните 10 новини

» Нови указателни табели на Ротари клубовете от Стара Загора
» Ротари клуб Нова Загора - за пътна безопасност
» КОВИД 19 на прицел
» 20 години РК Свиленград
» Проект Училището - привлекателен център за нашите деца!
» Послание на ДГ Илиян Николов за юни 2021
» В навечерието на Празника на българската просвета Ротари клуб Нова Загора проведе тържествена сбирка и отличи изявени просветни дейци от общината.
» XV състезание по майсторско колоездене проведе Ротари клуб Поморие
» РК Габрово се включи в "Да изчистим България заедно"
» Да убием вируса!-Състезание по прецизна спортна стрелба! Организирано от Ротари клуб Айтос