РК Свиленград с финансова подкрепа към СУ Д-р Петър Берон
Дата: 29.04.2021

РК Свиленград и Лайънс клуб Свилена с финансова подкрепа към СУ Д-р Петър Берон за изградената площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата.

Днес дамите от Лайънс клуб Свилена и господата от Ротари Клуб, гостувахме на Средно училище "Д-р Петър Берон" по покана на Ръководството на училището в лицето на г-н Боянов.

Поводът за днешното събитие е изградената площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата. Това е една кауза на двата клуба, която беше определена на последния провел се съвместен благотворителен бал преди 1 година. Поради усложнената епидемична ситуация в страната, изпълнението малко се забави, но за радост вече успяхме да я реализираме.

В тази инициатива с финансови средства участва и самото училище, за което благодарим на ръководството, защото благодарение на тяхната подкрепа успяхме да направим една наистина добра площадка от 100 кв.м. Финансовият принос на двата клуба Ротари клуб и Лайънс клуб Свилена е 2955 лв.като с тези средства са закупени и оборудването за площадката.

Изключително сме щастливи, че по много добър начин тази инвестиция ще допринесе за обучението от ранна детска възраст в правилата за движение и безопасност, защото в днешно време статистиката показва, че средно 140 пешеходци загиват при пътни инциденти в България на година.

Затова е много важно да обръщаме внимание на най-уязвимите групи, каквито са и децата, как да се движат безопасно в града и да ги научим от най-малки да спазват правилата.

Да ви е честита Бероновци новата придобивка!Последните 10 новини

» „Ротари отваря възможности за децата на Поморие“
» Трима приятели с отличието „Пол Харис Фелоу“ в РК Свиленград
» НАЦИОНАЛНА НАГРАДА НА РОТАРИ В БЪЛГАРИЯ - ЗАДАНИЕ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА СТАТУЕТКА
» Еко акция на Ротари клуб Айтос
» Послание на ДГ Илиян Николов за май 2021
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» РК Свиленград с финансова подкрепа към СУ Д-р Петър Берон
» Цветен рай около Храма на Велики Четвъртък
» Ротари клуб Свиленград - кауза за обучение на най-малките в безопасност на движението по пътищата
» Ротари клуб Габрово прие нов член в редиците си