Симеон Петров, президент на РК София Витоша
Дата: 17.02.2021

На 41 години, Симеон е започнал своя път като ротарианец от Ротаракт Плевен Центрум  през 2008, а от 2011 е член на РК София Витоша.

На 41 години, Симеон е започнал своя път като ротарианец от Ротаракт Плевен Центрум  през 2008, а от 2011 е член на РК София Витоша.  Финансист по образование. Баща на две деца. Заедно със съпругата си имат собствен бизнес и развиват група от фирми, като основната им фирма е адвокатската кантора Коин Консулт ООД. Останалите фирми се фокусират в кредитно консултиране, инвестиции в строителство и покупко-продажба на имоти. Предстои им откриване на небанкова финансова институция с основна насоченост фирмено кредитиране.
 
Симеон Петров:

Първите си стъпки в Ротари направих през 2008 година в Ротаракт клуб Плевен, а малко след това станах и президент на клуба. След навършване на 30 години, през 2011 година преминах в Ротари клуб София Витоша, като съм заемал всички позиции в борда - церемониал майстор, ковчежник, отговорник за Фондация Ротари, секретар и по настоящем президент.

За мен е чест да съм ротарианец и президент на един от най-големите и утвърдени клубове в нашия Дистрикт, който е дал много на ротарианството в България.

В нашата организация аз намирам приятели и съмишленици, хора с които правим проекти в полза на обществото, хора с които ни свързва истинско приятелство, хора към които можеш да се обърнеш за съвет, помощ в работата си и не на последно място хора с които да създадеш семейство, какъвто е и моят случай ! За мен Ротари е едно голямо семейство, в което има място за всеки който е готов да сподели с другите част от времето си и има желание да  направи нещо полезно за другите, а в замяна да получи чудесни приятели и удовлетворение от това, че си помогнал някой друг да се почувства по-добре !

Вярвам, че трудните времена от 2020 и 2021 ще отминат, пандемията ще утихне и ще можем да се върнем към нормалния ритъм на Ротарианския ни живот, с живите срещи, със приятелските събирания, семинари и обучения, с реализирането на проекти.

Пожелавам на всички приятели здраве и успешна ротарианска година !