116 години Ротари в света! Илиян Николов, ДГ 2020-2021
Дата: 17.02.2021116 години Ротари в света! България се присъединява преди да изтекат първите 30 години от възникване на идеята. Жалко, че Втората световна и „Студената“ войни извадиха нашата страна от Ротари за 60 години. Но в последните 30 България участва отново пълноценно в световния ротариански живот – стабилно споделящ основните ценности, но винаги адекватно адаптиран към модерното.

В настоящето, внезапно настъпи период на силно изпитание. Всичко започна с изненада и бързо заместила я надежда, че скоро ще се свърши. Както и с илюзията, че лесно ще съумеем да пропуснем пандемията просто да отмине. Но се наложи да преосмислим „оптимизма“ си  – нужни са много повече търпение, готовност за солидарност и решителни действия за постигане на това което зависи от нас за да се справим.

Логично, на помощ се явиха достиженията на глобалната дигитална трансформация – интернет, мобилните приложения, социалните мрежи : успяхме да компенсираме задължителната физическа дистанция с виртуално симулиране на социална близост ! Избуя необходимостта от поне първична компютърна грамотност, която ротарианците вече не могат да пренебрегват... Сега на преден план е не толкова възможността за ежеседмични клубни срещи (напълно постижими виртуално) но и вариантите за пълноценна служба на общността !

Пожелавам на всички пълно скъсване със заблудата, че можем да „спрем времето“ за неизвестния период на пандемията ! И да не забравяме, че във времена на криза, нашите общности имат още по-голяма нужда от нашата активна помощ !
Последните 10 новини

» Историята на един успешен глобален грант, РК Бургас
» 23 февруари, Рожден ден на Ротари. Послание от ПДГ Калчо Хинов
» 116 години Ротари в света! Илиян Николов, ДГ 2020-2021
» Посрещаме този рожден ден на Ротари Интернешънъл по-обединени
» Срещите на българските ротарианци с Пол Харис
» Симеон Петров, президент на РК София Витоша
» Мартина Маринова е едно от чаровните и стойностни попълнения на РК Велико Търново
» Цветослав Христов е на 32 години, член на РК София Триадица
» ПДГ Нина Митева, председател на дистриктния комитет за развитие на членството
» Семинар за развитие на членството в Ротаракт