116 години Ротари в света! Илиян Николов, ДГ 2020-2021
Дата: 17.02.2021116 години Ротари в света! България се присъединява преди да изтекат първите 30 години от възникване на идеята. Жалко, че Втората световна и „Студената“ войни извадиха нашата страна от Ротари за 60 години. Но в последните 30 България участва отново пълноценно в световния ротариански живот – стабилно споделящ основните ценности, но винаги адекватно адаптиран към модерното.

В настоящето, внезапно настъпи период на силно изпитание. Всичко започна с изненада и бързо заместила я надежда, че скоро ще се свърши. Както и с илюзията, че лесно ще съумеем да пропуснем пандемията просто да отмине. Но се наложи да преосмислим „оптимизма“ си  – нужни са много повече търпение, готовност за солидарност и решителни действия за постигане на това което зависи от нас за да се справим.

Логично, на помощ се явиха достиженията на глобалната дигитална трансформация – интернет, мобилните приложения, социалните мрежи : успяхме да компенсираме задължителната физическа дистанция с виртуално симулиране на социална близост ! Избуя необходимостта от поне първична компютърна грамотност, която ротарианците вече не могат да пренебрегват... Сега на преден план е не толкова възможността за ежеседмични клубни срещи (напълно постижими виртуално) но и вариантите за пълноценна служба на общността !

Пожелавам на всички пълно скъсване със заблудата, че можем да „спрем времето“ за неизвестния период на пандемията ! И да не забравяме, че във времена на криза, нашите общности имат още по-голяма нужда от нашата активна помощ !
Последните 10 новини

» Дарение на РК Стара Загора-Берое за Център за психично здраве - Стара Загора
» Откриване на новата Ротарианска година и смяна на управлението в клубовете Ротари и Интеракт Севлиево
» Ибрахим Качан е новият президент на Ротари клуб - Казанлък.
» Среща на ДГ Борислав Къдреков с ротарианци от РК Самоков
» ДГ Борислав Кадреков се срещна с ротарианците от Ротари клуб Севлиево
» Д-Р Красимира Йорджева е новият президент на Ротари клуб - Габрово
» Борислав Къдреков, ДГ 2021-2022 се срещна с ротарианците от Велико Търново
» Новата ротарианска година
» Послание на ДГ Борислав Къдреков, VII.2021
» Ротация на бордовете в Ротари клуб Свиленград