Послание на ДГ Илиян Николов за януари 2021
Дата: 01.01.2021

Честито Рождество Христово
и Честита Нова 2021 година !!!

МЕСЕЧНО   ПОСЛАНИЕ   НА   ДИСТРИКТ   ГУВЕРНЬОРА   ЯНУАРИ   2021Скъпи ротарианци, ротарактори, интерактори, възпитаници на Ротари (алумни), членове на Ротари общностни корпуси, партньори на Ротари,
в Дистрикт 2482 - България


Честито Рождество Христово
и Честита Нова 2021 година !!!


Дано Новата година ни донесе най-вече здраве !


Съществената отговорност за сбъдване на това пожелание носим самите ние: безкомпромисно използване на лични предпазни средства, стриктно спазване на оптималната физическа дистанция, поддържане на безупречна хигиена и възпитаване в готовност за ваксиниране!

Характерният за вече отлетелите времена начин на социално общуване и на упражняване на професиите пострада сериозно в условията на пандемия. Алтернатива се оказаха достиженията на глобалната дигитална транформация. Технически еволюиралите възможности за общуване в интернет предлагат едновременно физическа дистанция и виртуална симулация на социална близост. Възползването от тези възможности е достъпно за невисокото ниво на компютърна грамотност, което вече всеки следва да притежава!  

Нека се освободим от илюзиите: не може да „затворим света“ за неизвестното време на пандемията... Връзките в семейството и с приятелите ни, упражняването на професиите ни, службата ни в Ротари, увлеченията по хобитата ни, както и емоциите и разумът ни го подсказват. А в Ротари имаме и упорития 35-годишен опит от изкореняване на полиомиелита в света. Този опит следва да използваме и в борбата с Ковид-19! 

Едно от най-значителните ротариански достойнства е ефектът от мултиплицирането на присъщия за всеки клуб висок професионализъм в много различни области. А това сега е твърде полезно! Особено когато е подкрепено с присъщите ни, изстрадани високи етични норми в професионалното поведение. Нашият Четиристраннен тест звучи днес с още по-голяма сила! Нека не пропускаме възможността да докажем убедително и на себе си, и на общностите ни огромното предимство от присъствието на Ротари в днешната цивилизация.

И особено глобалният смисъл за общностите от нашата професионална служба!

Освен големите ни цели, припомням, че имената на избраните през декември членове на клубните съвети на директорите (Бордове) за 2021-22 г. и президенти номини за 2022-23 г., следва своевременно да бъдат въведени в My Rotary. Както и че процедурата за номиниране на гуверньор на Дистрикт 2482 за 2023-2024 г., чийто първи етап приключва в 24:00 ч. на 14 февруари 2021 г., е активна в момента!

Да бъдем оптимисти в новото начало. Реално. Не само в нумерологичния контекст!
Защото вече ясно сме прозрели: Ротари отваря възможности!  
арх. Илиян Николов
Дистрикт Гуверньор 2020-21
Последните 10 новини

» „Ротари отваря възможности за децата на Поморие“
» Трима приятели с отличието „Пол Харис Фелоу“ в РК Свиленград
» НАЦИОНАЛНА НАГРАДА НА РОТАРИ В БЪЛГАРИЯ - ЗАДАНИЕ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА СТАТУЕТКА
» Еко акция на Ротари клуб Айтос
» Послание на ДГ Илиян Николов за май 2021
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» РК Свиленград и Лайънс клуб Свилена с финансова подкрепа към СУ "Д-р Петър Берон"
» Цветен рай около Храма на Велики Четвъртък
» Ротари клуб Свиленград и Лайънс клуб „Свилена”-Свиленград, реализират обща кауза за обучение на най-малките в безопасност на движението по пътищата
» Ротари клуб Габрово прие нов член в редиците си