Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
Дата: 15.09.2020
Автор: Георги КуловРотари клуб Кърджали се отваря за можещите, а младите от Ротаракт клуба са признати за равноправни партньори. Това е тенденция в цялостната дейност на най-голямата хуманитарна организация в света-Ротари интернешенъл. Това стана ясно по време на вчерашната среща на дистрикт гуверньора на дистрикт 2482/България/ арх.Илиян Николов с ротарианците от Кърджали. Той се позова на слогана на настоящата ротарианска година :”Ротари отваря възможности”. Арх.Николов призова ротаракторите да се включат в работата на дистриктните комисии, които са 20 на брой. Те от своя страна посочиха,че работят в тясно сътрудничество с по -големите от Ротари клубовете в Кърджали и Момчилград.

Време е Ротаракт клубовете да се превърнат от дългосрочна програма в пълноправен партньор, призова дистрикт гуверньорът.

Арх.Илиян Николов посочи, че най-обсъжданата тема в Ротари интернешенъл е как да се работи в условията на пандемия. Затова дистрикт губерньорът призова членовете на клуба да бъдат малко новатори, малко революционери. Трябва да се прави сериозен анализ на нуждите на общността, в която живеем, за да може проектите в сферата на хуманитарната дейност да имат реална полза, подчерта арх.Николов.

Той награди със значки изявени ротарианци, сред които и асистент дистрикт гуверньорът на зона 9 Мехмет Исмаил, който отговаря за клубовете в Кърджали, Златоград, Момчилград и Смолян.

  Дистрикт гуверньорът арх.Илиян Николов е потомствен архитект. Архитектурното бюро основано от дядо му скоро ще навърши век от своето създаване. Арх.Николов е ротарианец от 20 години. Бил е президент на Ротари клуб „Сердика” в столицата , а в последствие и асистент дистрикт гуверньор на София.


ротарианци , Мехмет Исмаил , Кърджали , Златоград , Момчилград , Смолян

Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - за пътна безопасност
» КОВИД 19 на прицел
» 20 години РК Свиленград
» Проект Училището - привлекателен център за нашите деца!
» Послание на ДГ Илиян Николов за юни 2021
» В навечерието на Празника на българската просвета Ротари клуб Нова Загора проведе тържествена сбирка и отличи изявени просветни дейци от общината.
» XV състезание по майсторско колоездене проведе Ротари клуб Поморие
» РК Габрово се включи в "Да изчистим България заедно"
» Да убием вируса!-Състезание по прецизна спортна стрелба! Организирано от Ротари клуб Айтос
» Албумът Моят Казанлък