Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
Дата: 14.09.2020
Автор: Николай ВЕНКОВСедем изявени ученици от четири великотърновски училища бяха отличени от Ротари клуб – Велико Търново. На официално тържество, което се проведе до Цветния часовник в центъра на старата столица, изграден по проект на местните ротарианци, младежите получиха ваучери на стойност 300 и 400 лева. Всички наградени са лауреати и носители на призови места на различни национални олимпиади.
Отличия за своите постижения получиха Есин Мехмедали от ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”, която е първа на олимпиадата по немски език, както и Йоанна Йорданова – ученичка от същото училище, лауреат на олимпиадата по испански език. Сред наградените са четирима представители на ПМГ “Васил Друмев” – Преслав Иванов е лауреат на олимпиадата по английски език, Даниел Трополинов-на олимпиадата по информатика, Пламен Миланов е втори на олимпиадата по география и икономика, а Поля Иванова е втора на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Ивайла Глушанова от Американския колеж беше отличена за второто си място на олимпиадата по английски език.
“Щастливи сме, че за пета поредна година реализираме нашия проект “Талантливите деца на Велико Търново”. Вярваме, че те са бъдещето не само на нашия град, но и на цялата страна, а постиженията им заслужават поздравления”, каза в обръщението си към присъстващите президентът на клуба Мирослав Генов. Той призова всички ученици да се присъединят към младежките структури на Ротари – Ротаракт и Интеракт, подчертавайки, че те са организатори на редица благотворителни инициативи и дарителски акции, полезни за обществото.
“Радостен съм, че в лицето на учениците, заслужили нашите награди, мога да приветствам едни лидери на знанието. Щастлив съм, че Ротари намира в една от зоните си на фокус, а именно образование и грамотност, такива личности, заслужаващи уважение. Успехите, които те са постигнали чрез своите знания, са признание за хора, стремящи се да постигнат нещо повече в живота”, каза Митко Минев – паст дистрикт гуверньор на Ротари – България. Той добави, че от тази година в зоните на фокус на Ротари Интернешънъл влиза и екологията и призова младежите да работят в тази насока.
Организаторите пожелаха на наградените младежи успех в по-нататъшното им развитие и споделиха надежда, че следващата година отличените ученици ще са още повече.
Сред гостите на събитието бяха членове на Ротари клуб, учители, родители, близки и приятели на изявените младежи.ученици , Ротари клуб , Велико Търново

Последните 10 новини

» Традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първолаците.
» Първи учебен ден с Ротари
» Да помогнем заедно
» Образователен проект с послание
» Послание на ДГ Борислав Къдреков, IX 2021
» ТУРНИР по спортна стрелба
» Ротарианска среща на Шипка 30 години отново Ротари в България
» На върха
» Ротари клуб Габрово и Д-р Красимира Йорджева с поредната благотворителна инициатива
» Посещение на ДГ Борислав Къдреков в Нова Загора