Послание за април 2020 на Марк Малоуни, президент на Ротари Интернешънъл
Дата: 01.04.2020

Повишаване на способността ни да се адаптираме: Това е една от целите на нашия нов Ротари екшън план. И уау, дали тази способност беше изпитана през годината...

01 АПРИЛ 2020

Скъпи ротарианци, ротарактори, приятели,

Повишаване на способността ни да се адаптираме: Това е една от целите на нашия нов Ротари екшън план. И уау, дали тази способност беше изпитана през годината...

През март заедно с Гей трябваше да посетим Зимбабве, Турция и осем други страни в рамките на 30 дни. След като участвахме в медицинска мисия в Зимбабве и Седмицата на Британската общност в Лондон, на 11-ия ден си подготвихме куфарите за Швейцария и Лихтенщайн.

На вечеря на Висшата комисия за Пакистан в Лондон получихме съобщение, че е невъзможно да пътуваме навсякъде по нашия маршрут. И така, вместо да летим до Цюрих, се върнахме в Еванстън и Централата на Ротари.

В началото на март новините за COVID-19 ставаха все по-сериозни в целия свят. Следвайки съветите на местните служители, отменихме президентските конференции на ООН в Париж и Рим. Скоро Световната здравна организация обяви вируса за пандемичен и ние се консултирахме с властите относно по-критични решения. Помолихме всички Ротари дистрикти и клубове да ограничат срещите лице в лице до второ решение и вместо това да провеждат виртуални срещи. На дистриктите и клубовете, които реагираха бързо, благодаря.

Ротари Бордът на директорите проведе първата по рода си виртуална среща, за да вземе най-трудното решение - да отмени Международна конвенция през 2020 г. Подобно на над 20 000 регистрирани, които планираха да присъстват, аз съм разочарован. Нашите действия са насочени основно към защита здравето и безопасността на участниците в Конвенцията и техните семейства, приятели и колеги, както и на онези, които наричат Хонолулу свой дом, и съм уверен, че сме взели правилното решение.

Искам да благодаря на Комитета по Конвенцията за Хонолулу през 2020 г., Комитета за организацията на домакините, Комитета за насърчаване на Конвенцията за Хонолулу през 2020 г. и служителите на Ротари за организирането на това, което трябваше да бъде една от най-добрите Ротари конвенции досега. Оценявам тяхната упорита работа.

Този брой на The Rotarian щеше да бъде в печат, докато решението за отмяна на конвенцията беше взимано и много други решения в целия Ротари свят все още бяха на път. Бъдещите издания на регионалните списания на Ротари и The Rotarian, заедно с каналите за социални медии на Ротари, ще ви държат информирани.

Започнахме тази Ротари година, като насърчавахме значението на Новия план за действие за всички ротарианци и ротарактори. Днес ние прилагаме този план от необходимост. Това включва възможността за изживяване на нещо като Конвенция с вас чрез виртуално събитие. Ще имаме още какво да кажем за това в близко бъдеще.

Светът се променя бързо и така трябва и Ротари. Нашата адаптивност и сила ще ни помогнат да се ориентираме в това преживяване. Светът се нуждае от нашето лидерство днес повече от всякога. Наистина Ротари свързва света!

С уважение,

Ваш в Ротари,
Марк Малоуни,
Президент на Ротари Интернешънъл 2019-2020Последните 10 новини

» Послание на ДГ Борислав Къдреков, V 2022
» Над 180 жени се прегледаха за рак на гърдата, за щастие нито една със злокачествено образувание
» РК Самоков дари 20 детски колички в Национална кампания Роди дете в България
» Добричките ротарианци получиха финансова помощ от клубове в София и остров Сайпан за подпомагане на украински бежанци
» РК Габрово зарадва децата на СОУ „П.Р.Славейков“
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» РК Севлиево с дарение към филиала на „Спешна помощ“ в гр. Севлиево
» Ротарианците в Габрово обединяват фирми, за да дарят радост
» 20 години Ротари клуб Нова Загора - с грижа за младите спортисти
» Цветен 20-годишен юбилей на Ротари клуб – Севлиево