Послание на ДГ Веселин Димитров за V.2019
Дата: 01.05.2019

Нека да мотивираме младите хора за идеалите и ценностите на Ротари, да ги вдъхновим за възможностите на нашата организация. Май e определен от Ротари Интернешънъл за Месец на младите поколения в Ротари

“Най-добрия начин да предвидиш бъдещето е да го създадеш” - Питър Дракър
 
Скъпи ротариански приятели, 
 
Още от праисторически времена хората са искали да знаят какво ги очаква в утрешния ден, седмица, година. Използвали са различни методи и средства, за да предвидят бъдещето. Вярвали са в различни предзнаменования, символи и случки, изпълнявали са различни ритуали с надеждата, че така жадуваното от тях бъдеще ще се осъществи.
 
С развитието на човешките познания много странни методи и средства са отпаднали. Желанието на всеки да знае, да предвиди бъдещето не е отпаднало. В желанието си да дадем сигурност за нашите деца, ние предприемаме действия на база на познанията ни към дадения момент. Според възможностите си се опитваме да предотвратим природни бедствия и катаклизми, с ясното съзнание, че не всичко е по силите на човечеството. Има процеси, на които не можем да повлияем. В същото време има много други процеси, които биха дали положителен резултат след нашата намеса.

От самото си създаване нашата организация обръща особено внимание на работата с младите поколения - хората, които носят в себе си неизчерпаема енергия и желание за промяна. Бъдещите професионалисти, лидери и стожери на нашите общности.

Май e определен от Ротари Интернешънъл за Месец на младите поколения в Ротари. Петото авеню за служба е посветено на младите поколения.

В нашите ръце е възможността да създадем отговорни хора, които искат да съхранят и развият своите общности. Хора, които желаят да изтрият полиомиелита от планетата Земя. Хора, които ще работят за икономическото развитие на общностите ни. Общности, в които ще има питейна вода за всички, здрави и грамотни деца. Нека да мотивираме младите хора за идеалите и ценностите на Ротари, да ги вдъхновим за възможностите на нашата организация.

Посредством програмите Интеракт, Ротаракт, Международен Младежки обмен и RYLA, можем да подпомогнем развитието на много млади хора. Нека споделим познанията си, нашето съкровище, с младите хора в общностите ни. Безкористната ни служба в полза на обществото е вдъхновението, което можем да предадем на все повече млади съмишленици. Бъдещето на нашите общности, бъдещето на Ротари е в нашите ръце.

Приятели, членовете на моя екип и аз ви очакваме на най-голямото събитие в календара на нашия Дистрикт - Годишната Конференция, която ще се проведе от 17-ти до 19-ти май в хотелски комплекс “Сънсет Ризорт”, гр. Поморие. Място, където заедно ще споделим своето вдъхновение, приятелство и реализираните добри дела. Нека заедно превърнем това събитие в празник за всички ротарианци и съмишленици, тържество на приятелството, взаимопомощта и вдъхновението за добри дела. Всеки участник ще открие приятни изненади и ще преживее много нови положителни  моменти, за които ще се говори дълго след края на Конференцията.

Приятели, само месец ни дели от най-голямото ротарианско събитие за тази година - Конвента на Ротари Интернешънъл в Хамбург от 1-ви до 5-ти юни. Място, където можем да създадем нови международни приятелства, да споделим добрия си опит, да почувстваме колко голяма и значима е нашата организация.

Събитията в оставащите месеци от настоящата ротарианска година са свързани със споделяне на вече реализирани и прекрасна възможност за началото на много нови добри дела.
Приятели, нека нашето вдъхновение привлече много млади хора в реализацията на безбройните ни добри деяния. Нека заедно създадем по-добро бъдеще за нашите деца и за децата на нашите деца.
 
Ваш в Ротари,
Веселин Димитров,
Дистрикт гуверньор 2018-19
Дистрикт 2482 България
Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941
» Вечер на печените кестени и младото вино