Един вълнуващ месец за Фондация Ротари
Дата: 02.10.2011
Автор: BILL BOYD, FOUNDATION TRUSTEE CHAIR

Октомври е много натоварен месец за Фондация Ротари.

Октомври е много натоварен месец за Фондация Ротари.
Обикновено заседанието на попечителите е през октомври, но тъй като през 2012г. конгресът на РИ  ще се проведе по-рано - в началото на май, то бе преместено през септември. Затова и Денят на Тайван се проведе по-рано.

В Деня на Тайван, като признание за направени дарения с минимален размер 250 000 щ.дол. за нашата Фондация, ние официално въведохме местни ротарианци в обществото "Арч Клъмф". През 2009 г. към Обществото се присъединиха пет тайландски семейни двойки, през 2010 г. - седем, а през 2011 г. - осем. Като вземете предвид населението на Тайван и броя на ротарианците в страната, тази щедрост е впечатляваща и е пример за подражание. В момента Обществото "Арч Клъмф" има над 300 членове. Повечето от тях са от САЩ, следвани от ротарианците от Тайван.

През октомври се провеждат много Ротари институти, където бивши, настоящи и бъдещи Ротари лидери обсъждат актуални ротариански теми. В работата на всеки институт участват попечител и служители на Фондацията.

През октомври избираме и следващата група стипендианти на Ротари за световен мир. Всяка година се отпускат до 60 стипендии за обучение по двегодишна магистърска програма и до 50 за тримесечна програма за сертификат. Този процес напомня за набиране на нови играчи от американски футболен отбор. Всички кандидати се оценяват и класират от опитни ротарианци и университетски преподаватели. Представители на университетите интервюират предпочитаните от тях кандидати, но понякога правят и алтернативен избор. Процедурата позволява да бъдат избирани най-добрите и гарантира, че нашата програма остава сред най-успешните в света.фондация ротари , ротари , ротари фондация

Последните 10 новини

» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА ДАРЕНИЕ ДОНОРСКИ СТОЛ Кръвен център в град Стара Загора
» Напусна ни завинаги Костадин Костадинов
» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА Петото балканско квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ“ Стара Загора 2020
» Послание на ДГ Илиян Николов за януари 2021
» Включване на Ротари клуб Стара Загора-Берое в инициативата #ХапкаНадежда.
» Изпращаме 2020 г. с нови проекти на Ротари клуб Габрово
» Ротари клуб и Интеракт клуб Севлиево – равносметка за първата акция „Купи-Дари“
» Пореден габровски ротарианец с отличие Paul Harris Fellow
» Ще успеем заедно! - Послание на РК Севлиево
» Двама приятели от РК Габрово с PHF+1