Благодарност от Ротари клуб Карлово
Дата: 18.09.2022

Скъпи приятели ротарианци, обръщаме се към всички вас, които сте съпричастни с нашата кауза, а именно да помогнем на пострадалите от водната стихия семейства от нашия район. БЛАГОДАРИМ ВИ!
Благодарности от нас и от хората, чиито домове бяха буквално унищожени.
Заедно сме по-силни, заедно ние можем. 


Заедно сме по-силни, заедно ние можем!

✔️ Към момента имаме дарения от Ротари клубове и членове на стойност 19 600 лв + дарени храни и вода.
Бихме искали да дадем малко информация какво направихме до сега.
✔️ Почти всеки ден от началото на наводненията наши членове са на място в засегнатите села, работейки наравно с хората, тъй като това беше най-главната задача - хората да стигнат до домовете си, да разчистят калта и боклуците и да започнат с възстановителните дейности.
✔️ В първите дни нямаше водоснабдяване и веднага доставихме над един тон питейна вода. ✔️ Бидейки на място сред хората нашите членове имат възможност да разговарят с тях и да разберат от какво имат най-голяма нужда и кои семейства имат най-малки финансови възможности, за да помогнем точно на тях.
✔️ Със събраните до момента дарения  от клубовете и с наши средства вече поръчахме 50 нови комбинирани хладилника, 50 нови перални и 50 големи опаковки перилен препарат, тъй като всички електроуреди на хората са негодни за употреба след калната вълна. Изчакахме да се събере по-голяма сума, за да можем да договорим по-голямо количество уреди, на по-добра цена.
✔️ Работим в координация с кризисния щаб, за да избегнем дублиране на помощи и за да сме сигурни, че хората получават точно нещата от които имат нужда. Също така заедно с тях правим планове какви ще са следващите стъпки.