116 години Ротари в света! Илиян Николов, ДГ 2020-2021
Дата: 17.02.2021116 години Ротари в света! България се присъединява преди да изтекат първите 30 години от възникване на идеята. Жалко, че Втората световна и „Студената“ войни извадиха нашата страна от Ротари за 60 години. Но в последните 30 България участва отново пълноценно в световния ротариански живот – стабилно споделящ основните ценности, но винаги адекватно адаптиран към модерното.

В настоящето, внезапно настъпи период на силно изпитание. Всичко започна с изненада и бързо заместила я надежда, че скоро ще се свърши. Както и с илюзията, че лесно ще съумеем да пропуснем пандемията просто да отмине. Но се наложи да преосмислим „оптимизма“ си  – нужни са много повече търпение, готовност за солидарност и решителни действия за постигане на това което зависи от нас за да се справим.

Логично, на помощ се явиха достиженията на глобалната дигитална трансформация – интернет, мобилните приложения, социалните мрежи : успяхме да компенсираме задължителната физическа дистанция с виртуално симулиране на социална близост ! Избуя необходимостта от поне първична компютърна грамотност, която ротарианците вече не могат да пренебрегват... Сега на преден план е не толкова възможността за ежеседмични клубни срещи (напълно постижими виртуално) но и вариантите за пълноценна служба на общността !

Пожелавам на всички пълно скъсване със заблудата, че можем да „спрем времето“ за неизвестния период на пандемията ! И да не забравяме, че във времена на криза, нашите общности имат още по-голяма нужда от нашата активна помощ !
Последните 10 новини

» “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”
» Ротари Казанлък освети опасно кръстовище
» Лекар е новият член на Ротари клуб Казанлък
» Полуфинал Видео конкурс Зона 21B
» Седмица на гората - Ротари Клуб Севлиево § Интеракт Севлиево
» "Засаждаме бъдеще"
» Програма ИДИС
» Послание на ДГ Илиян Николов за април 2021
» Веднъж 100% Пол Харис Фелоу клуб - Винаги 100% Пол Харис Фелоу клуб!
» „ЦВЕТЕН РАЙ ОКОЛО ХРАМА“ В ГАБРОВО