Дарение за учениците от Дупница и Сапарева баня
Дата: 02.11.2020

Ротари клуб Дупница реализира идеята на Коледния благотворителен бал 2019г.

Реализирана е идеята на Коледния благотворителен бал 2019г на Ротари клуб Дупница - оборудване на класни стаи за ученици между V и VII клас с цветни чинове в кабинети по история и география в 5 училища в Дупница и 1 в гр. Сапарева баня.
В кабинетите по история чиновете са с ликове на видни български владетели и революционери с най-важната информация за тях - кан Аспарух, кан Крум, свети княз Борис I, Цар Симеон Велики, Христо Ботев и още от най-важните личности допринесли за създаването и развитието на България.
Чиновете в кабинетите по география са илюстрирани с политически и природогеографски карти на различни части от света.
Чрез тази наша идея се надяваме децата да запомнят и познават лицата и фактите от нашата история, конкретни исторически важни дати и събития, да научат по-лесно да работят с картите и посоките на света, да бъдат по-запознати с континентите, океаните, релефа, границите на държавите, да задействаме тяхното любопитство и желание за знания. Надяваме се, че ще бъдем полезни и съвсем скоро ще виждаме ефекта от тази наша инициатива.
Като допълниние на чиновете, на 2 ноември, по повод Денят на будителите, на училищата бяха дарени и специално изработени портрети на патроните на съответните училища. Влизайки в училище, всеки ученик ще знае освен името на училището, също и лика на патрона, на който е кръстено.
Пожелаваме на всички ученици и учители една вълнуваща и успешна нова учебна година. Бъдете здрави и целеустремени към нови знания и умения.Последните 10 новини

» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА Петото балканско квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ“ Стара Загора 2020
» Послание на ДГ Илиян Николов за януари 2021
» Изпращаме 2020 г. с нови проекти на Ротари клуб Габрово
» Ротари клуб и Интеракт клуб Севлиево – равносметка за първата акция „Купи-Дари“
» Пореден габровски ротарианец с отличие Paul Harris Fellow
» Ще успеем заедно! - Послание на РК Севлиево
» Двама приятели от РК Габрово с PHF+1
» Напусна ни завинаги Марин Радевски
» Послание на ДГ Илиян Николов за декември 2020
» Зелено Дарение