РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
Дата: 25.06.2020

В трудните месеци на Корона-вирусната епидемия през 2020 година, Ротари клуб Варна-Евксиноград събра и дари общо 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, в Община Търговище, с което направи възможно оборудването на цяла нова компютърна зала и помогна на учителите да преминат пълноценно към електронна форма обучение – единствената възможна в такъв момент.

На 4 юни 2020 г, учениците и учителите се срещнаха със своите нови приятели – дарителите от РК Варна-ЕВКСИНОВГРАД. Срещата протече неочаквано интересно и за двете страни. След запознанството последва забавна викторина с децата в компютърната зала, оборудвана с дарената техника. Децата се оказаха доста добре подготвени и отговаряха с лекота и ентусиазъм на въпросите за предназначението на компютрите, за тяхното устройство, и за възможностите, които те предоставят на всички, които имат желание да се образоват и да направят труда си по-приятен и по-ефективен.

Учители, ученици и ротарианци споделиха своите мисли и мечти за образованието в България, за бъдещето, за значението на избора на професия и за пълноценната реализация на младия човек.

Ротарианците разказаха за професионалната служба в Ротари, за работата с младото поколение и за Каузата на своя клуб – подпомагането на изявените средношколци за постигане на успешна и престижна професионална реализация.

Учителите и учениците от ОУ „Г. С. Раковски” благодариха сърдечно на дарителите от РК Варна ЕВКСИНОВГРАД и им пожелаха здраве и вяра в ДОБРОТО, КОЕТО ВОДИ ДО ПО-ДОБРО!

Ротарианците на свой ред пожелаха на всички ученици да не им се налага никога повече да си спомнят за несгодите на карантината и за социалната изолация, и да се възползват в пълна мяра отподарените малки прозорчета към света, наречени компютри!Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - за пътна безопасност
» КОВИД 19 на прицел
» 20 години РК Свиленград
» Проект Училището - привлекателен център за нашите деца!
» Послание на ДГ Илиян Николов за юни 2021
» В навечерието на Празника на българската просвета Ротари клуб Нова Загора проведе тържествена сбирка и отличи изявени просветни дейци от общината.
» XV състезание по майсторско колоездене проведе Ротари клуб Поморие
» РК Габрово се включи в "Да изчистим България заедно"
» Да убием вируса!-Състезание по прецизна спортна стрелба! Организирано от Ротари клуб Айтос
» Албумът Моят Казанлък