НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ ШИПЧЕНСКА ЕПОПЕЯ 20 АВГУСТ 2022 г.
Начало: 2022-08-20
Край: 2022-08-20
НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ ШИПЧЕНСКА ЕПОПЕЯ 20 АВГУСТ 2022 г.

ПОКАНА
ЗА
НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ

Скъпи приятели,
За поредна година ние от Ротари клуб – Габрово организираме туристически походи като част от Национално честване „Шипченска епопея“. През настоящата година походът ще бъде в кулминационния за тържествата 20 август и ще започне рано сутринта от три изходни позиции – Соколски манастир, м. Узана и гр. Шипка. И трите лъча на похода не изискват сериозна физическа подготовка и са приятни за вървене.
С апел се обръщаме към всички вас: „Доведи приятел, заедно да извървим пътя до Върха като символ на историческата свързаност и почит пред героизма.“
Продължителността на походите е около 3 часа в зависимост от наложеното темпо за вървене. Всеки един от лъчовете има водач към когото може да се обръщате при възникнали въпроси и ситуации. Маршрутите са със средна трудност, преминават през поляни, долини, гори и стръмнини и разкриват чудни гледки пред погледа на туристите. В края всички лъчове се събират в едно и заедно походниците изкачват стълбите към Паметника на свободата. За похода пристигат хора от цялата страна – малки и големи, за да се включат в тържествата посветени на Епопеята, предопределила свободата ни.
Краят на похода е начало на официалната част.

Изтегли файлове
» Официална програма
» Покана