10 Години РК-Петрич
Начало: 2015-10-16
Край: 2015-10-16

Скъпи приятели,
На 16.10.2015 г. Ротари клуб Петрич отпразнува своя 10-ти рожден ден. На стилно и изискано парти поканихме повече от 200 наши приятели и симпатизанти , за да отпразнуваме задно 10 годишния ни юбилей. Президентът на клуба Димитрина Харамлийска благодари на всички, които през всичките тези години бяха до нас, вярваха ни, бяха наши приятели и ни подпомагаха за всички наши инициативи.За тези 10 години постигнахме много. Готови сме и за следващите 10. Горди сме с всичко, което направихме и с което докоснахме животи, променихме животи и спасихме животи.За тези 10 години изградихме детска площадка, волейболна площадка, фитнес на открито, закупихме кувьоз за родилното отделение и лапароскопско оборудване за хирургическото отделение към местната болница, закупихме уреди за физиотерапия и рехабилитация в Дневен център за лица с увреждания "Надежда", взехме участие в реставрацията и възстановяването на къща-музей "Ванга", като изградихме и модерен стъклен барелеф на пророчицата, отпуснахме стипендия за 5 годишно обучение за висше образование на дете-сирак,закупихиме проектори,климатици, музикални инструменти, озвучителна апаратура, спортни екипи, носии, атласи,лаптопи и други за училища и клубове в Общината..Ежегодно провеждахме конкурси за есета в училищата в Община Петрич, като награждавахме първите трима. В края на всяка учебна година награждаваме всички ученици, завършили с пълно отличие средното си образование. Горди сме и с нашия Интеракт клуб, който развива активна дейност.Ротари клуб Петрич има собствен химн, по текст на Георги Хаджимагаритов и музика Светослав Лобошки /приятели от клуба/.
Споделихме всички тези постижения с гостите ни на тържеството - приятелите ни от Община Петрич , както и приятелите от РК в Сандански, Разлог-Банско, Гоце Делчев, Благоевград, София-Витоша, Кърджали. Имахме и гости от РК в Кавала - Гърция и Кавадарци- Македония. Получихме специално видеопоздравление от приятелите ни от Ротари клуб Бризбейн Австралия, които ни гостуваха през месец май и с които имаме общи проекти.
Тържеството ни беше мило, много емоционално и за нас - незабравимо.Имахме прекрасна торта.За прекрасното ни настроение допринесоха Тони Димитрова и ТА"Гайтан".Получихме много подаръци и хубави пожелания. Най - ценното за нас бе споделеното приятелство и съпреживяването на празника ни. Всяко наше събитие е свързано с благотворителност. Така и на нашия рожден ден събрахме 6 000 лв., предназначени за закупуване на спортни съоръжение за учениците от Община Петрич.
Приятели от Ротари клуб Петрич , поздравление за усилията и постигнатото за тези 10 години.Вие сте изключителен екип. Бъдете здрави и още по-устремени. С нетърпение чакаме следващите 10 години!