Президент 2018-19, РИ
Начало » Ротари Интернешънъл » Президент 2018-19, РИБари Расин
Президентът на РИ, избран за 2018-2019 е Бари Расин.

Бари Расин е член на Ротари клуб Източен Насау, Бахамските острови. Той беше избран на Номинационния комитет за президент на РИ за 2018-1919 г. Като президент Расин има за цел да укрепи обществения имидж и да разшири използването на дигитални средства, за да увеличи обхвата на Ротари.

„Тези, които знаят какви добрини вършат Ротари клубовете, ще искат да бъдат част от тях и трябва да намерим нови модели за членство, които да позволят на всички, които се интересута от нашата служба, да участват – казва той. – Ако Ротари е по-често в очита на обществото, ще привлечем повече хора с желание да участват и подкрепят една организация, която постига толкова много добро по целия свят“.

Бари Расин получава MBA по здравеопазване и болнична администрация от университета във Флорида и е първият сътрудник на Американския колеж по управление на здравеопазване на Бахамите. Той наскоро се пенсионира след 37 години като президент на здравната система на лекарите, където продължава да служи като съветник. Той е член на Американската болнична асоциация и е служил в управителните съвети на няколко организации, сред които Съветът по качеството на Бахамите, Съветът по здравеопазване и Конфедерацията на работодателите.

Бари Расин е ротарианец от 1980 г. Служил е на Ротари като директор и е заместник-председател на попечителите на Фондацията  на Ротари. Той е бил лидер на Ротари Интернепънъл за обучения и помощник на президент на РИ за 201516 К.П. Равиндран. Расин е носител на най-високата награда на Ротари, „Service Above Self“ и други хуманитарни награди за работата си, ръководейки усилията на Ротари в Хаити след земетресението през 2010 г. Той и съпругата му Естер са големи донори и благодетели на Ротари фондацията.

Номинацията на Расин за президент на Ротари Интернешънъл е следствие на смъртта на Сам Ф. Оуори през юли, две седмици след началото на неговия мандат като президент-елект на РИ.