Президент 2019-20, РИ
Начало » Ротари Интернешънъл » Президент 2019-20, РИМарк Малоуни
Марк Даниел Малоуни

Президентът на Ротари Интернешънъл, Марк Даниел Малоуни, е член на Ротари клуб Декатур, Алабама.

Клубовете са мястото, където се случва Ротари“. Тази мисъл е в основата на политиката на адвоката Малоуни. Президентът за 2019-2020 година цели да подкрепя клубовете на общностно ниво, запазване културата на Ротари, ориентирана към членството и да се пробват нови регионални подходи за растеж.

„С изкореняването на полиомиелита, признаването за Ротари ще бъде огромно и възможностите ще бъдат много". Според Малоуни Ротари има потенциал да се превърне в глобална електроцентрала за добро.

Марк Малоуни е управител на адвокатската кантора Blackburn, Maloney и Schuppert LLC. Той представлява големи земеделски операции в Югоизточните и Средно-западните Съединени щати и председателства комисията по селско стопанство на Американската адвокатска колегия в данъчната служба. Той е член на Американската асоциация на адвокатите, Асоциацията на държавните адвокати в Алабама и Института по право в Алабама. Той е бил активен членв религиозната общност на Декатур, председателства Финансовия съвет на църквата си и местния католически училищен съвет. Бил е и президент на Общността Foundation of Greater Decatur, председател на Morgan County Meals on Wheels  и директор на  United Way of Morgan County  и „Търговската камара на Декатур-Морган“.

Ротарианец е от 1980 г. насам, Малоуни е директор на РИ, попечител и заместник-председател на Ротари Фондацията, съветник на президента, зонов координатор и лидер на Комисията за бъдещата визия и на Конвенцията от Сидни през 2014 г. Той служи в Комисията за преглед на дейността  и е служил в Комисията на Ротари за мирни центрове. Носител е на наградата на Ротари фондацията за служба (Meritorious Service) и Distinguished Service Award. Малоуни и неговата съпруга, Гей, са Пол Харис Фелоу, големи донори и членове на Bequest Society.