Среща на ДГ Митко Минев с Ротари клуб Самоков 09 юли 2019 г
Начало » РОТАРИ СВЪРЗВА СВЕТА. Галерия за ротарианската 2019-2020 г. » Среща на ДГ Митко Минев с Ротари клуб Самоков 09 юли 2019 г

Във вторник гуверньорът на Дистрикт 24 82 на Ротари Интернешънъл – България Митко Минев гостува в Самоков и посети Общината. Срещата е традиционна и се осъществява след всяка смяна на властта, която става на ротационен принцип в навечерието на 1-ви юли. Кметът Вл. Георгиев посрещна г-н Минев, придружаван от ръководството на Ротари клуб-Самоков – настоящят президент Петрун Вардаров, АДГ Людмила Бързанова и секретарят Стефан Докузов.
Целта на посещението е новият дискрикт гуверньор да се представи и заяви намеренията си относно реализацията на бъдещи съвместни проект между Общината и местния клуб. Девизът през новата ротарианска година е „Ротари свързва света” като идеята е насърчаване на взаимодействието между клубовете на интернационално ниво. От местния клуб споделиха, че вече са започнали работа в тази насока като са установили сътрудничество с община Димитровград. РК има и партньори от Турция.

На 09.07.2019г.кметът на гр.Самоков г-н Владимир Георгиев посрещна ДГна Дистрикт 2482 България Митко Минев. На срещата беше и ръководството на Ротари клуб - Самоков:президента г-н Петрун Вардаров, АДГ Людмила Бързанова и секретаря на клуба-Стефан Докузов. Митко Минев представи идеите си за проекти и дейности, които ще бъдат приоритет през настоящата ротарианска година. Той заяви, че ще съдейства на клубовете по места в реализацията на инициативи и проекти, които да бъдат в полза на обществото.
Целта на посещението на Митко Минев беше да се представи и да заяви намеренията си за работа и съдействие с общината и местния клуб. Ротарианската нова година започна на 1-ви юли и с нея бяха поети новите ръководни постове на местно и национално ниво. Споделихме, че вече сме запонали работа в тази насока, като установихме сътрудничество, със съдействието на кмета Георгиев, с община Димитровград.
ДГ подчерта, че е силно заинтересован от съдействие и взаимност при реализация на проекти, насочени към здравеопазването и образователни инициативи. На срещата Митко Минев подари на кмета знамето си, каквото има всеки Дистрикт Гуверньор. Срещата приключи с пожелание за ползотворна съвместна работа и добро сътрудничество на местно и национално ниво с Ротари клубовете.
По-късно бяхме заедно на ежегодната среща с ДГ.Обсъдихме реализирането на бъдещи проекти.