Фондация Ротари
Начало » Семинари » Фондация РотариПрез цялата си история Фондация Ротари превъплащава идеите  и предложенията на ротарианците в свои програми, за да отговори на променящите се нужди на хората по света. И независимо от реалностите на настоящата икономическа ситуация, ние, ротарианците, продължаваме да  работим за постигането на нашите цели и да живеем, следвайки идеалите си. Намираме сили да вършим тази работа, защото знаем, че сме глобална общност. Различната културна идентичност не ни разделя, напротив обогатява опита ни. Образователните програми на Фондация Ротари продължават да са важна част от  нашата мисия. Многобройните обменни програми,  „Посланици за мир” , обменът на младежки групи, насърчават световното разбирателство, позволявайки на младите хора да учат и работят  в други страни.
Ротарианците винаги са искали да направят нещо повече. През 2003г. първият випуск от стипендианти на Ротари приключи обучението си по въпросите на  мира и решаването на конфликти в седем центрове на  Ротари Интернешънъл. Тази програма   наистина  е смел и амбициозен ангажимент към каузата на световния мир. Всяка година специалисти в провеждането на мирни преговори, решаване на конфликти и дипломация, ще научат по един наистина реален начин,  колко е важно отделните хора и общности да се разбират по-добре, да намерят допирни точки, да преодолеят насилието и да се съсредоточат върху неотложните нужди на света.
„Полио Плюс” показва на света на какво са способни Ротари  Интернешънъл  и Фондация Ротари. Кампанията на Ротари, чиято цел е да избави света от полиомиелита е в последния си, решаващ етап. Досегашният ни успех спря дъха  и привлече вниманието на целия свят. Доверието на света към  Ротари Интернешънъл и Фондация Ротари нарастна неимоверно. Признак на това  доверие са големите дарения на фондация „Бил и Мелинда Гейтс”, на правителствата на редица държави и други. Много предизвикателства все още ни предстоят,  за да достигнем до всички деца, да решаваме оперативни въпроси във всички полиоендемични страни, да подържаме ангажимента на политиците пред лицето на изчезващата болест. Разбира се и да запълним финансовата празнина. „Полио Плюс” наистина показа, че  Ротари е вдъхновяваща организация, та нали всичко започна с хуманитарната субсидия на Фондация Ротари, предназначена за имунизиране на децата във Филипините.