ДГ Емил Коцев направи официално посещение в Ротари клуб Варна
Дата: 14.09.2017    На 4-ти Септември 2017 г. Дистрикт Гуверньор Емил Коцев посети Ротари клуб Варна, на клубната им среща в Суис Белхотел "Димят" Варна, придружена от АДГ за Зона 15 Любомир Господинов.  
    Първо се проведе среща с Бордовете на Интеракт и Ротаракт клубове Варна, на която Гуверньора беше информиран от Президентите на двата клуба за дейността им. Той се запозна с броя на членовете им, с проектите които са реализирали и кои от тях правят ежегодно, както и с това дали се подпомагат от ротарианците в РК Варна. След като получи утвърдителен отговор ДГ Емил Коцев връчи значки с темата на тази ротарианска година на членовете на бордовете на Ротаракт и Интеракт клубове Варна. 
     Проведе се и кратка среща с Борда на РК Варна, на която Президентът на клуба Георги Куртев запозна Гуверньора с дейността на клуба, разказа за проектите които са извършени и са в ход в момента, сподели че в клуба в момента членуват 39 ротарианци и представи накратко целите на клуба през тази ротарианска година.
     В 18,30 часа със звука на камбаната, химна на република България, химна на Ротари и ротарианската молитва бе открита официалната среща на Дистрикт Гуверньор Емил Коцев с РК Варна на която присъстваха над 25 от членовете на клуба.
     ДГ направи кратко изложение в което запозна присъстващите с информация за  президента на Ротари Интернешънъл през 2017/2018 година Ян Райзли, сподели биографични данни за себе си и за семейството си и призова всички да правим разликата през годината, което е и темата на тази ротарианска година, като посочи и как е била транслирана темата на български. Изложи накратко и целите на българския Дистрикт 2482 през ротарианската година, като наблегна специално на личната си ангажираниост и готовност за подпомагане и решаване на всички проблеми на клубовете за които те биха се нуждаели от помощ от Дистрикт-а. Емил Коцев благодари за добрата работа на ротарианците от РК Варна през годините и ги призова не само да даряват пари на Фондация Ротари, което те правят редовно през годините, но и да обмислят и да реализират голям проект на клуба за който да ползват средства от фондацията, като напомни, че 50 % от всички дарени средста  след 3 години се връщат обратно в Дистрикт-а за реализирането на Дистриктни и Глобални грандове.
     След изложението на ДГ се състоя дискусия за състоянието и развитието на Ротари клубовете в Дистрикт 2482 България, в която бяха зададени въпроси от ПП Константин Дараданов - за финансовите отчети на Дистрикт 2482, който в момента не отговарят напълно на изискванията на българското законодателство, Христо Рачев - Елект президент, който коментира проблемите пред клуба през изминалите години, от ПП Красимир Даскалов , който повдигна въпроса за нуждата от проява от страна на Дистриктните ръководства на по-голямо внимание към работата на Варненската ротарианска общност и по-голямото й подпомагане в бъдеще, като втората по-големина ротарианска общност в страната след тази в София.
     ДГ Емил Коцев отговори изчерпателно на всички въпроси, като се ангажира лично с решаването на повдигнатите въпроси, като още веднъж изтъкна, че е лично на разположение и ще съдейства всячески за решаването им.  
     Накрая на срещата ДГ Емил Коцев връчи на президента на клуба Георги Куртев ротарианска вратовръзка с темата на годината и флагче на Дистрикт 2482, а на всички членове на Борда на РК Варна  значки с темата на ротарианската година  и им пожела успешна работа през Ротарианска година 2017-2018 г., и то така  да правят разликата , че клуба да работи още по-качествено и всеотдайно.                    
    След това със звука на камбаната  официалната част на срещата бе закрита и  вечерта продължи в приятелска атмосфера.Последните 10 новини

» Седем дена в най -аристократичниият град!
» view
» В българския теоретичен лицей ВАСИЛ ЛЕВСКИ в Кишинев бе открита многофункционална спортна площадка
» България на Конференциите на РИ преди 1941 г.
» Първата Дистрикт конференция в България – март 1940
» РОТАРИ КЛУБ ЛОВЕЧ подари филтриращи устройства за пречистване на водата във всички групи на детските ясли и градини на община Ловеч
» Психолози запознаха ученици с видовете наркотици и вредата от тях
» Ротари клуб Стара Загора-Берое реализира своя проект „Мисия здрави деца“
» Сателитен Ротари клуб Павликени/Бяла черква с инициативи в полза на младежта.
» Ротари Севлиево с нова кауза - за децата...