Варненските ротарианци се срещнаха с кандидат кметове
Дата: 21.10.2015
Автор: Катина ЙордановаВодени от загрижеността за града и във връзка с предстоящите избори за местна власт, Ротарианската общност във Варна, проведе срещи с най-изявените кандидати за кмет на Варна в предстоящите местни избори на 25-и октомври 2015 г..

Петимата кандидати, които бяха поканени, представиха своите виждания за развитието на Община Варна в следните насоки:

Данаил Папазов, кандидат на МК "Живот за Варна“ наблегна на частта от програмата си, насочена към инфраструктурното развитие и подобряване логистичните връзки в града. Той изтъкна, че това ще даде добри предпоставки за привличане на инвеститори и раздвижването на икономиката в града.

От своя страна, Чавдар Трифонов, кандидат на МК "Реформатори и патриоти" сподели амбициите си за децентрализация в посока към районните кметства, активна работа по привличане на инвеститори, както и нов подход при усвояване на еврофондовете.

Иван Портих, кандидат на ГЕРБ изтъкна голямата инфраструктурна промяна реализирана в рамките на краткият му досегашен двугодишен мандат. Декларира,  че ще започне реализацията на планираната вече административна реформа в общинската администрация след завършване на големите инфраструктурни проекти във Варна, по чието осъществяване в момента се работи усилено.

Дългогодишният кмет Кирил Йорданов, кандидат на МК “Кирил Йорданов – Кметът на Варна“ постави основна тежест върху опита си от досегашните си мандати, осъзнатите грешки в кадровата политика и доброто познаване на града и неговите проблеми. Изпълнението на европейските програми и проекти, и най-вече за Интегрирания градски транспорт е забавено и въпреки хаотичното асфалтиране в момента, приключването на проекта до края на годината е под въпрос. Като основен приоритет в строителната си програма Йорданов посочи построяването на втори Аспарухов мост-близнак, доизграждането на околовръстните пътища и решаването на проблемите с паркирането в града.

Анелия Клисарова, независим кандидат подкрепен от БСП,  акцентира върху работата с наложени експерти по различни проекти за съживяването на икономиката на града, посочи възможностите за развитие на здравния туризъм във Варна, свързани с многото минерални извори на територията и посочи че общинската администрация няма нужда от съкращаване, а от преструктуриране.

Всички кандидати за кмет на Варна обещаха увеличение  на електронните услуги предлагани в Община Варна, по добро управление на града, оптимизиране и по-голяма прозрачност за разходваните средства  в различните пера на общинския бюджет на Варна.

Проведоха се дискусии, в които членовете на Ротари клубовете зададоха много и различни въпроси, изтъкнаха своите наблюдения и дадоха препоръки за развитието на града. 

Накрая на срещите ротарианците  и кандидатите за кметове изразиха увереност че  по-доброто и по-успешно партньорство между общинските власти  и трите Ротари клуба в града през следващия мандат ще способства за повишаване качеството на живот и възстановяване славата на Варна като морска столица на България.
Последните 10 новини

» Послание на ДГ за м.март.2018
» Варна тържествено отбеляза 113-та годишнина от създаването на Ротари
» Дарение на медицинска апаратура на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД , направи днес президента на Ротари клуб Велико Търново– Г-н Калоян Ганев!
» Изложба карикатура и шарж - " Усмивката на Ротари " -Стара Загора
» Послание на ДГ за м.февруари.2018
» Ротари клуб Нова Загора с нови четирима носители на отличието "Пол Харис Фелоу".
» Посещение на ДГ Емил Коцев в Ротари клуб Димитровград
» На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.
» Послание на ДГ за м.януари.2018
» Традиционен празник на виното в Свиленград, организиран от РК Свиленград