Меморандум за сътрудничество между Варненските Ротари Клубове и Община Варна
Дата: 14.12.2014

На 12 Декември 2014 г. в тържествена обстановка в официалната зала Варна на Община Варна беше подписан Меморандум за сътрудничество между Кмета на Община Варна Иван Портних и Президентите на Ротари клубове Варна, Варна-Евксиноград и Варна-Галатея Драгомир Дракулов, Ангел Сафев, Димитър Димитров и Стефан Шулц, Асистент Дистрикт Гуверньор за Зона 15 на Ротари Дистрикт 2482, България.

С подписването на Меморандума страните се договориха да установят отношения с цел насърчаване на ползотворно и взаимноизгодно сътрудничество, съгласно действащите закони и разпоредби, в рамките на техните финансови и технически възможности. Сътрудничеството между страните ще се реализира в следните области:
1. Образование, наука и технологии;
2. Здравеопазване;
3. Култура, изкуство и туризъм.
За улеснение на изпълнението на Меморандума за сътрудничество, страните ще сключват допълнителни споразумения, за уточняване на конкретни програми за действие или проекти, планове, екипи, финансови параметри, отговорности, поети от двете страни и други важни въпроси, които не са включени в настоящия Меморандум.
Накрая, страните си направиха паметни снимки за спомен пред официалния герб на Република България в Община Варна.Последните 10 новини

» Послание на ДГ за м.март.2018
» Варна тържествено отбеляза 113-та годишнина от създаването на Ротари
» Дарение на медицинска апаратура на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД , направи днес президента на Ротари клуб Велико Търново– Г-н Калоян Ганев!
» Изложба карикатура и шарж - " Усмивката на Ротари " -Стара Загора
» Послание на ДГ за м.февруари.2018
» Ротари клуб Нова Загора с нови четирима носители на отличието "Пол Харис Фелоу".
» Посещение на ДГ Емил Коцев в Ротари клуб Димитровград
» На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.
» Послание на ДГ за м.януари.2018
» Традиционен празник на виното в Свиленград, организиран от РК Свиленград