Дарение за Училище за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов"- Варна.
Дата: 19.05.2014

На 15 Май 2014 г. Президентите на РК Варна, РК Варна-Галатея и РК
Варна-Евксиноград Милчо Близнаков, Иван Табаков и Любомир Господинов, заедно с Паст Президента на РК София-Витоша Илия Илиев, връчиха на Училището за незрящи деца във Варна "Проф. Д-р Иван Шишманов" дарение от 8 специализирани комплекта за чертане TactiPad и консумативи за ползване за 2 години на горните комплекти на стойност 2 720 Евро.


На вълнуващото тържество в присъствието на над 40 деца, които ще ползват тези специални комплекти за незрящи деца, дарението беше връчено на Директорката на училището г-жа Петкова.
Илия Илиев от РК София-Витоша разчувствено разказа как техния клуб е организирал и направил също такова дарение и за децата в подобното в София училище и как ентусиазма на ротарианците бил толкова голям, че решили да разширят проекта и за единственото 2-ро подобно училище в България, това във Варна. Свързал се с приятели от РК Варна, които пък включили в проекта и другите 2 клуба в града РК Варна-Евксиноград и РК Варна-Галатея, като всички без много умуване приели и се включили единодушно във финансирането и реализацията на проекта.
Дарителите, в лицето на Президентите на клубовете бяха дарени с ръчно изработени и изрисувани от възпитаниците на училището сувенири, а Директорката г-жа Петкова, връчи на всеки клуб Сертификат за направеното дарение.
Накрая беше отворен един от комплектите за чертане и един от учениците, направи първия опит да си служи с него и изрази възхищението си от леснотата с която се работи с него и колко много различни задачи могат да се изпълняват с помоща му.
Благодарности поднесе и дългогодишен учител по математика в училището, като всички учители освен благодарност изразиха и удволетворение, че са дарени 8 комплекта за чертане TactiPad, с което се покриват нуждите на цял един клас, защото не е възможно в час да се делят децата и някои да могат да работят, а други само да гледат.
Тържеството завърши с народна песен, която един от учениците с певчески талант изпя за благодарност към дарителите. Президентите на Ротари клубовете заявиха готовност и в бъдеще да подпомагат учебния процес на незрящите деца в СОУ за деца с НЗР "Проф. Д-р Иван Шишманов" Варна.
Ротарианците от 4-те Ротари клуба, на излизане си споделиха, че този проект е един отличен пример за вярното намиране на точните общности и групи в обществото, които най-много се нуждаят от помощ, както и че проектът е пример за сътрудничество между различни Ротари клубове от едно и повече населени места.

Любомир Господинов
РК Варна-ЕвксиноградПоследните 10 новини

» Послание на ДГ за м.март.2018
» Варна тържествено отбеляза 113-та годишнина от създаването на Ротари
» Дарение на медицинска апаратура на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД , направи днес президента на Ротари клуб Велико Търново– Г-н Калоян Ганев!
» Изложба карикатура и шарж - " Усмивката на Ротари " -Стара Загора
» Послание на ДГ за м.февруари.2018
» Ротари клуб Нова Загора с нови четирима носители на отличието "Пол Харис Фелоу".
» Посещение на ДГ Емил Коцев в Ротари клуб Димитровград
» На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.
» Послание на ДГ за м.януари.2018
» Традиционен празник на виното в Свиленград, организиран от РК Свиленград